Suriye’nin Deyr ez-Zor vilayetinde, El-Meyadin şehrinin kırsalında bulunan bir genel güvenlik kontrol noktası IŞİD mensuplarınca hedef alındı.
Yerel kaynakların aktardığına göre, motosikletli iki kişi kontrol noktasına ateş açtı. Çıkan çatışmada bir güvenlik görevlisi ve saldırganlardan biri hayatını kaybetti. Diğer saldırgan ise kendini patlatmaya fırsat bulamadan etkisiz hale getirildi.
HTŞ safındakilere “Tevbe” çağrısı
Saldırı, örgütün bölgede giderek artan tehditlerinin yeni bir göstergesi olarak yorumlanıyor. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), 23 Mayıs’ta IŞİD’in dikkat çeken bir açıklamasını hatırlattı. Bu açıklamada örgüt, özellikle yabancı savaşçılara seslenerek HTŞ safında yer alanları “tövbe etmeye” çağırmış, aksi takdirde doğrudan hedef olacaklarını duyurmuştu.
Açıklamada HTŞ’ye katılan yabancı savaşçılar “hain” ve “putperest” olarak nitelendirilirken, örgüt ayrıca Suriye güçleriyle işbirliği yapılmasını “İslam’da irtidat” olarak tanımladı. Bu söylem, IŞİD’in HTŞ’ye yönelik sık sık dile getirdiği “uluslararası taraflarla koordinasyon” suçlamasının bir devamı niteliğinde görülüyor.
IŞİD’e yönelik endişeler büyüyor
Örgütün mesajında, ilerleyen süreçte Suriye içinde daha yoğun saldırılar gerçekleştirme niyetine işaret eden dolaylı tehditler de yer aldı. Bu da son El-Meyadin saldırısının yalnızca münferit bir eylem olmadığını, örgütün Deyr ez-Zor kırsalında yeniden etkinlik kazanma arayışının bir parçası olduğunu ortaya koyuyor.
Kaynak: Mira Haber, ajanslar
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.