munirrubin 1754961458187 1754961465361

ABD’den “Takım elbiseli Bin Ladin” çıkışı!

Eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı General Asim Munir’in, Florida’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı nükleer açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Munir, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biz nükleer bir ülkeyiz. Eğer batacağımızı düşünürsek, dünyanın yarısını da beraberimizde götürürüz.” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Rubin, bu açıklamaları “takım elbiseli Usame bin Ladin” olarak nitelendirerek, Pakistan’ın bu tür söylemlerinin “devlet olma meşruiyetini kaybettiğinin açık bir göstergesi” olduğunu belirtti.

Rubin, Pakistan’ın nükleer silahlarıyla tehditkar bir dil kullanmasının, terörist grupların nükleer silahları “kontrolden çıkmış” bir şekilde kullanma potansiyelini artırabileceğini vurguladı. Bu bağlamda, Pakistan’ın nükleer tehditlerini “nükleer şantaj” olarak tanımlayarak, ABD’nin bu durumu ciddiyetle değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Hindistan da sessiz kalmadı 

Öte yandan, Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Munir’in açıklamalarını “nükleer kılıç sallama” olarak nitelendirerek, Pakistan’ı “sorumluluk sahibi bir nükleer devlet” olmamakla suçladı.

Hindistan, bu tür söylemlerin bölgesel barış ve istikrarı tehdit ettiğini belirterek, uluslararası toplumun bu konuda gerekli değerlendirmeleri yapması gerektiğini ifade etti.

Pakistan: “Yanlış anlaşıldı”

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise Munir’in açıklamalarının “yanlış yansıtıldığını” belirterek, ülkenin nükleer politikalarının sivil kontrol altında ve sorumlu bir şekilde yürütüldüğünü savundu.

Bakanlık, Pakistan’ın nükleer kapasitesinin savunma amaçlı olduğunu ve herhangi bir tehdit durumunda orantılı bir yanıt verileceğini ifade etti.

Bin Ladin benzetmesinin ardında yatan bilinçaltı ezberi

Usame Bin Ladin, ABD’ye karşı Müslümanların haklarını savunmak amacıyla hayatını ortaya koymuş bir liderdi ve savunmasız sivilleri, çocukları hiçbir zaman doğrudan hedeflemedi.

Oysa bugün, ABD’nin desteğini arkasına alan soykırımcı İsrail, Gazze’de sivilleri hedef alan ağır ve yasaklı silahlarla toplu katliamlara imza atıyor; Rusya da Ukrayna’da benzer şekilde sivilleri katlediyor.

Nükleer güce sahip bir ülkenin yüksek rütbeli yetkilisinin bunları görmezden gelerek Munir’i Bin Ladin’e benzetmesi, tamamen manidar ve bir algı operasyonuna işaret ediyor. Bu yaklaşım, kendi elindeki kanı yok sayan Batı medeniyetinin (!) İslam’a ve Müslümanlara dair bilinçaltındaki önyargılarını ve adalet konusunda çifte standardını gözler önüne seriyor.

Kaynak: Mira Haber, ajanslar 

Bir Cevap Yazın