6 li masa aday konusunda ortak anlayisa varmis 01
6 li masa aday konusunda ortak anlayisa varmis 01

6’lı masa aday konusunda ortak anlayışa varmış!

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin yer aldığı Altılı Masa’nın 12. toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayımlanan açıklamada, aday konusunda nihai açıklamanın 6 Mart Pazartesi yapılacağı kaydedildi.
CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı altılı masanın 12. toplantısı sona erdi.
Saadet Partisi Genel Merkezi’nde saat 14.00’te başlayan toplantı 6 saat sürdü.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.
Toplantı sürerken yapılan ortak açıklamada, parti genel başkanlarının, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda nihai kararlarını açıklamak üzere 6 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te Saadet Partisi’nde yeniden bir araya geleceği bildirildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
“Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.
 
Altılı Masa'nın ortak açıklaması - Sputnik Türkiye, 1920, 02.03.2023
Kılıçdaroğlu, toplantıdan ayrılırken bazı gazetecilerin “Adaylığınız hayırlı olsun” şeklindeki sözlerini yanıtsız bıraktı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise “Aday kim?” sorusuna, “6 Mart’ta görüşmek üzere” karşılığını verdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in saat 22.30’da milletvekilleri, Divan Başkanlığı üyeleri ve başdanışmanları ile yarın da il başkanlarıyla bir araya geleceği aktarıldı.
Diğer parti genel başkanlarının da yetkili kurullarıyla toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunmaları bekleniyor.
Toplantı sürerken Memleket Partisi üyesi olduklarını belirten iki genç, Saadet Partisi Genel Merkez binası önüne gelerek üzerinde “Adayımız Muharrem İnce” yazılı pankart açmak istedi. Polis ekiplerince pankartları toplanan gençler, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …