blank

23 Nisan kutlamasında bu çocukların hali ne?

23 Nisan kutlamalarının bitmesiyle, Türkiye’nin her yerinde ilkokullarda yapılan gösterilerden görüntüler sosyal medya aracılığıyla yayılmaya devam ediyor. 

23 Nisan kutlamaları adı altında gelen akıl almaz görüntülerle küçücük çocukların emanet edildiği öğretmenlerin ve okulların içler acısı hali bir kez daha ortaya çıktı. 

Çanakkale’de bir ilkokulda ‘Çocuk bayramı’ adı altında küçük kız çocuklarının yaşlarına hiç uygun olmayan şekilde giydirilerek (!) teşhir edilmeleri, görüntülerin sosyal medya kanalıyla yayılmasıyla infiale yol açtı.

blank

İlkokul çağındaki kız çocuklarının okul gösterisine değil de sanki pavyonda sahneye çıkacakmış gibi uygunsuz bir kılığa sokularak dans ettirilmesinin okul idaresi ve veliler tarafından kabul görmesi de şaşkınlıkla karşılandı.

İnsanların, ‘çağdaşlık ve modernliği soyunmak zanneden çürümüş zihniyetin geldiği son nokta’ olarak eleştirdiği tablo, malesef bugün Türkiye’nin acı gerçeği. 

İçi boş, her yıl yenileme ihtiyacı hissedilen bir müfredatla ilerleyen okullarda, çocuklara ilim ve bilim öğrenme hevesi aşılamak yerine, yetişkin gibi giyinip süslenmeye, dış güzelliğiyle var olmaya özendiren çarpık bir anlayış hüküm sürüyor. 

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

blank

Refah sınırında Mısır askerlerinden Firavun zulmü!

İsrail’in sınır kapısının kontrolünü ele geçirmesiyle gerginliğin had safhaya ulaştığı Refah’ta bir Filistinli genç, sınır …

blank

“Köfteci Yusuf” kavurmasından çıkan, mide bulandırdı

Bursa’da Köfteci Yusuf’tan bir vatandaşın aldığı kavurmada beklenmedik bir görüntüyle karşılaşması sosyal medyada infiale yol …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir