almanya-da-yaoez-binler-aaa-ra-saaca-lara-karaa-sokaaa-indi-01

Yükselen aşırı sağa karşı yüz binler sokağa indi

Almanya’nın başkenti Berlin’de toplanan yüz binin üzerinde kişi; ırkçılığı, yabancıların ülkeden sürülmesine ilişkin planları, İslam karşıtlığını, aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partisini protesto etti.

Almanya’da aşırı sağcı AfD partisi karşıtı gösteriler dördüncü haftasına girdi. Berlin’de toplanan 200 bin kişi AfD politikalarını protesto etti.

Berlin’deki Reichstag parlamento binasına yürüyen protestocular burada “Biz Güvenlik Duvarıyız” sloganı altında toplanarak aşırı sağcı politikaları protesto etti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda “İster Eisenach’ta, ister Hamburg’da ya da Berlin’de olsun: ülkenin dört bir yanındaki küçük ve büyük şehirlerde çok sayıda vatandaş unutmaya, nefrete ve nefret söylemine karşı gösteri yapmak üzere bir araya geliyor” diye yazdı ve protestolara destek verdi.

Almanya’da aşırı sağcı parti AfD’ye verilen desteğin artması ülkede kaygıların artmasına neden oldu. Eylül ayında Almanya’nın doğusundaki üç eyalette yapılacak seçimlere ilişkin anketlerde AfD’nin yükselişte olması ana akım siyasi partiler arasında da alarm zillerinin çalmaya başlamasına sebep oldu.

İlginizi Çekebilir

Soykırıma ses etmeyen İngiltere, Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulayacakmış

İngiltere 3 Mayıs 2024 tarihinde Batı Şeria’daki Filistinlilere şiddet uyguladıkları gerekçesiyle aşırılık yanlısı Yahudi gruplara …

Gazze’nin yeniden inşa etmenin maliyeti belli oldu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Arap Devletleri Bölgesel Bürosu Direktörü Abdallah Al Dardari, Gazze’nin yeniden …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir