08:31 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Wuhan’da 11 milyon kişiye koronavirüs testi yapılacak

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ilk patlak verdiği Wuhan şehrinde yeni vakalar ikinci dalga konusunda endişe yaratırken, şehirdeki 11 milyon kişiye test yapılması planlanıyor.

Çin merkezli The Paper isimli haber sitesine göre 11 milyon nüfuslu şehir belediyesi, henüz belirlenmeyen bir tarihte DNA teknolojisi ile yapılacak testlere hazırlanmaları için 13 yerel yönetime 10 gün mühlet verdi.

AFP ise 3 Nisan’dan beri hiçbir vakanın görülmediği Wuhan’da Pazar ve Pazartesi günleri yurt dışı kaynaklı olmayan 6 yeni vakanın tespit edilmesinin ardından bu kararın alındığına dikkati çekti.

Yerel yetkililer, yeni vakaların hepsinin aynı site içerisinde yaşayan çoğu yaşlı insanlarda tespit edildiğini bildirdi.

Wuhan’da salgının ortaya çıkmasının ardından 23 Ocak’ta yürürlüğe giren karantina, vaka sayılarında düşüş görülmesiyle 8 Mayıs’ta kaldırılmıştı.

Ülkede kaydedilen 4 bin 633 ölümden 3 bin 869’sı salgının merkez noktası olan Wuhan’da yaşanmıştı. Çin’de, koronavirüs kaynaklı son ölüm Nisan ortasında rapor edilmişti.

Ülkede son 24 saat içerisinde yurt dışı kaynaklı 1 yeni vaka ile toplam vaka sayısı 82 bin 919 oldu.

DİĞER GELİŞMELER