vatan partisinden tepki gidin bu ulkeden 1675518508 0068
vatan partisinden tepki gidin bu ulkeden 1675518508 0068

Vatan Partisi’nden Batı’ya: Gidin bu ülkeden

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, bazı ülkelerin Türkiye’deki başkonsolosluklarını geçici olarak kapatmasına ilişkin sert ifadeler kullandı.

Reyhan, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta bazı Batılı ülkelerin İstanbul’daki başkonsolosluklarını güvenlik gerekçesiyle kapatma kararı aldığını hatırlattı.

“Başını ABD’nin çektiği bu 9 ülke, aslında Türkiye’nin önünde nasıl bir seçim süreci bulunduğuyla ilgili de bize önemli bir ipucu vermektedir.” diyen Reyhan, konsolosluk kapatma eyleminin aslında üstü örtülü bir biçimde Türkiye’ye dönük bir tehdit olduğunu söyledi.

Reyhan, Türkiye’nin söz konusu ülkelere karşı düşmanca bir tavrı olmadığını vurgulayarak, “Güvenlik uyarısı yapan, Türkiye’ye silah gösteren, Türkiye’ye terör tehdidinde bulunan ve başkonsolosluklarını kapatan bütün ülkelere sesleniyoruz. Türkiye’nin size bir düşmanlığı yok, Türkiye size karşı düşmanca bir faaliyet içerisinde değil ama eğer siz Türkiye’ye düşmanlıkta ısrar edecekseniz sadece konsolosluklarınızı kapatmayın, büyükelçiliklerinizi de kapatın, gidin bu ülkeden.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …