trump in eski danismani gozaltina alindi 01
trump in eski danismani gozaltina alindi 01

Trump’ın eski danışmanı gözaltına alındı

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanı Steve Bannon ile birlikte 3 kişi daha Meksika sınırında duvar örmek için başlatılan ‘We Build The Wall (Duvarı İnşa Ediyoruz)’ kampanyasına sağlanan fonlar üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

SANIKLAR MAHKEMEYE ÇIKARILACAK

New York Güney Bölge Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, Bannon’ın yanı sıra Brian Kolfage, Andrew Badolato ve Timothy Shea hakkında toplamda 25 milyon dolar bağış toplanan ‘We Build the Wall’ kampanyası üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddiasında bulunduğu bildirildi.

Bannon ve diğer 3 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, 4 sanığın öğleden sonra mahkemeye çıkarılacağı aktarıldı.

‘We Build the Wall’ kampanyası neydi ?

‘We Build the Wall’ kampanyası, Trump’ın yasa dışı göçmen geçişini engellemek için Meksika sınırına ördürdüğü duvarın özel kısımlarının fonlanması amacıyla başlatılmıştı.

ABD Başkanı Trump’ın Washington’da ‘ırkçı söylemleriyle’ tartışmalara neden olan baş stratejisti ve Trump’ın seçimleri kazanmasındaki en önemli isimlerden görülen Bannon, 19 Ağustos 2017’de görevinden ayrılmıştı.

İlginizi Çekebilir

Images 37

ABD İsrail’e silah desteğini kesiyor mu?

İki İsrailli yetkilinin verdiği bilgiye göre, Biden yönetimi geçen hafta İsrail’e ABD yapımı mühimmat sevkiyatını …

ABD’li senatörden öğrenci protestolarına tam destek

Bağımsız Senatör Bernie Sanders, ABD genelinde üniversitelerde yayılan Gazze’ye destek eylemlerini düzenleyen öğrencilere destek açıklaması …