tff-tepkilere-raamen-yol-arkadaaa-mc-donald-s-dan-vazgea-miyor-01

TFF, tepkilere rağmen ‘yol arkadaşı’ Mc Donald’s’dan vazgeçmiyor!

İsrail terörü tüm dehşetiyle Gazze üzerinde eserken, vicdan sahipleri İsrail’e olan tepkisini ortaya koyuyor, ancak Mc Donald’s sponsorluğu sebebiyle eleştiri oklarının hedefi olan TFF, geri adım atmıyor. 

Gerek sosyal medya hesaplarında, gerek meydanlarda insanlar aylardır İsrail terörünü protesto ediyor ama İsrail’in en çok canını yakan, hiç kuşkusuz tüm dünyaya örümcek ağı gibi yayılan ve üzerinden servet elde ettiği markalarının boykot edilmesi. 

Türkiye’de bir kesimin yıllardır uyguladığı, bir kesimin 7 Ekim’den sonra uygulamaya başladığı Siyonist boykotu, haziran ayında Mc Donald’s’la olan sponsorluk anlaşmasını 3 yıl daha uzatan Türkiye Futbol Federasyonu’nun gündemine hiç girmedi. 

mcdonald-s-israil-e-destegini-surdururken-tff-de-mcdanolds-a-destegini-surduruyor-01

Sponsorluk anlaşması imzaladığı bütün isimler İsrail’e destek veren eli kanlı firmalar olan TFF, gelen eleştirilere rağmen geri adım atmıyor.

tff-tbf-ve-tvf-den-a-srail-desteka-isi-kurulualarla-sponsorluaa-devam-01

TFF’nin yol arkadaşı Mc Donald’s!

TFF başkanı Mehmet Büyükekşi, Haziran ayında sözleşme yenilediği Mc Donald’s’a özel verdiği lansmanda terör finansörlerini şu sözlerle güzellemişti:

“Sponsorlarımız ile futbolumuz için baş başa veriyoruz, güç birliği yapıyoruz. Sponsorlarımız bizim sadece iş ortaklarımız değil, birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşlarımızdır. Güzel bir atasözümüz var; ‘Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz’ diye. Biz de Türk futbolunun gelişmesi, bir marka haline gelmesi, büyük ve kalıcı başarılar elde etmesi için sponsorlarımız ile baş başa veriyoruz. Ve güç birliği yapıyoruz. McDonald’s ile olan güzel birlikteliğimizi sürdürerek, sponsorluk anlaşmamızı 4 yıllığına yeniledik.

A Euro 2020’de, A Milli Futbol Takımımız için turnuvaya özel olarak Milli Burger Menüsü’nü hazırlayarak Milli Takımımıza destek oldular. 2021 yılında, iş birliğimizi genişleterek eMilli Takımımıza ana sponsor oldular. Biz de, McDonald’s ile olan güzel birlikteliğimizi sürdürerek, sponsorluk anlaşmamızı 4 yıllığına yeniledik.” 

Kanjee: “Cumhuriyetimizin 100. yılında da Milli Takımlara olan desteğimizi gururla sürdürüyoruz”

McDonald’s Türkiye CEO’su Mwaffak Kanjee de, McDonald’s Türkiye olarak, Cumhuriyetin 100. yılında da Milli Takımlara olan desteklerini gururla sürdürdüklerini söyledi.

Mc Donald’s geçtiğimiz Ekim ayında, bebek katili ve savaş suçlusu İsrail askerlerine açıktan destek vererek İsrail ordusuna günde 4 bin öğün menü bağışladığını açıklamıştı. 

mcdonalds-isgalci-katilleri-beslemeye-devam-ediyor-01

Skandal haber sonrası Mc Donald’s, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tepkilerin odağı haline geldi.

Türk millî takımının formalarında soykırım finansörlerinin logosunu görmek istemeyen vatandaşlar sosyal medyadan TFF’den anlaşmayı feshetmesini isteyen paylaşımlar yaptı, ancak TFF, ‘yol arkadaşı’ndan vazgeçmek yerine, bu eleştirilere kulağını tıkamayı tercih ediyor. 

Kaynak: Mira Haber

Öncesi ABD, Avrupa’ya nükleer silah konuşlandıracak
Sonraki Gazze’de hastaneler mezbahaneye dönüşmüş durumda! [Videolu]