Teröristler, Gazze’de evleri ‘sistematik olarak’ yakıyor

İsrail güçleri, Gazze Şeridi’nde işgal ettiği bölgelerden çekilmeden önce yerinden ettiği Filistinlilere ait bombalanan, kısmen yıkılan ya da boşaltılan evleri “sistematik olarak” içindeki eşyalarla birlikte ateşe veriyor.

İsrail savaş uçakları, Gazze’nin en canlı bölgesi olarak anılan Muhaberat’taki ev ve binaları yerle bir ederek, moloz yığınına çevirdi. İsrail askerleri ise bölgeden çekilmeden önce kısmen de olsa ayakta kalan kalan binaları yaktı.

EVLERİ ARTIK BİRER ‘KÜL YIĞINIYDI’

İsrail’in 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılar öncesinde çok katlı binalar, futbol sahaları, parklar ve kamu tesisleri barındıran, yaşam dolu ve hareketli bir bölge olan Muhaberat bölgesinde ikamet eden ancak saldırılarılar nedeniyle yerlerinden edilen Filistinliler evlerine döndüklerinde kül yığınıyla karşılaştı.

Filistinli Muhammed Cevde, saldırılar nedeniyle terk etmek zorunda kaldığı mahallesine döndüğünde, kendisiyle beraber 15 kişinin ikamet ettiği 2 katlı evinin, içindeki eşyalarla birlikte yakılmış olduğunu gördüğünde yaşadığı üzüntüyü anlattı.

‘HİÇBİR ŞEY KALMADI’

Evinin yaşanmaz hale geldiğini ifade eden Cevde, “Evimiz en az 3 kere bombalanmıştı. İsrail askerleri bununla da yetinmedi, evi içindeki eşyalarla birlikte ateşe verdi. Bu soğuk günlerde kışlık giysiye ihtiyacımız var, yiyeceğe ihtiyacımız var ama hiçbir şeyimiz kalmadı.” diye konuştu.

‘BİR LOKMA’ YEMEK ARAYIŞI

Bombalanan ve yakılan evlerden geriye enkaz kalıyor ve İsrail ordusu bölgede tek bir yaşam belirtisi kalmasın diye enkazları aleve veriyor.

İsrail saldırılarının 132 gündür devam ettiği Gazze’de su ve yiyecek sıkıntısı çektiklerini ve küle dönen enkazda bir lokma dahi olsa yiyecek bulmaya çalıştıklarını aktaran Cevde, “Şansımıza evimden geriye kalan tek şey mutfağımdaki bir kaç kiloluk un paketi oldu. Evin enkazında sadece bu unu bulabildim.” diye konuştu.

ARTIK SU BİLE ‘LÜKSE’ GİRDİ

Gazze’nin kuzeyine su ve un gibi en temel insani yardımları bile ulaştıramayan uluslararası topluma sitem eden Cevde, “Tüm dünya ülkeleri, afet bölgelerine insani yardımları sokmaktan aciz kaldı. Yiyecek yok. Su bulmak neredeyse imkansız oldu. Her şey çok pahalı. Bulunabilirse eğer küçük bir su 5 şekel (1,36 dolar). Düzenli ve günlük su bulmak zor olduğu için su kullanımı karneye bağlandı.” sözleriyle bölgede yaşanan insani felaketi anlattı.

‘ÖNEMLİ OLAN HAYATTA KALMAK’

“Gelecek umudumuz kalmadı. Tüm bölgelerde büyük bir yıkım var.” diyen Cevde, yaşadığı derin acıya rağmen önemli olanın, bu şiddetli saldırılardan sağ salim kurtulmak olduğunu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

İsrail askeri olan Fransızlar soruşturulmayacak!

Fransa, savaş suçları işleyen, bebek katili İsrail ordusuna katılan vatandaşlarını soruşturmayacak Fransa dışişleri bakanı Christopher …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir