teror orgutu fatimiyyun tugaylari halep te etkinlik duzenledi videolu 01
teror orgutu fatimiyyun tugaylari halep te etkinlik duzenledi videolu 01

Terör Örgütü Fatimiyyun Tugayları Halep’te etkinlik düzenledi [VİDEOLU]

Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan İran Devrim Muhafızları’na bağlı Şii  Fatimiyyun Tugayları, Halep’te yıl dönümü nedeni ile etkinlik düzenledi.

İran’ın müttefiki Esed’i ayakta tutmak için Suriye’de mobilize ettiği silahlı gruplar içinde Hizbullah’tan sonra en etkilisi olan Fatimiyyun Tugayı,  Afgan Şii Hazaralar’dan oluşmaktadır. Grubun temelini 2011 öncesi Suriye’ye sığınan, Şam güneyinde Seyyide Zeyneb türbesi yakınlarına yerleşen Hazaralar oluşturmaktadır.

Fatimiyyun Tugayı, İran tarafından her türlü askeri, lojistik ve maddi desteği görmektedir. 2016’da Lazkiye’de hayatını kaybeden Fatimiyyun Tugayı komutanı Murteza Atayi, bir röportajında Afgan savaşçıların aylık 2.500.000 tümen maaş aldığını ifade etmiştir.Başka bir kaynak İran’ın 600 dolar maaş verdiğini söylemektedir.

Kaynak:Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Barış Pınarı bölgesinde MİT destekli IŞİD operasyonu

Barış Pınarı bölgesinde MİT’in sağladığı istihbarat desteğiyle düzenlenen IŞİD operasyonunda örgüt sorumlusu olduğu iddia edilen …

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …