taliban afgan hukumetinin ust duzey medya yetkilisini oldurdugunu duyurdu 01
taliban afgan hukumetinin ust duzey medya yetkilisini oldurdugunu duyurdu 01

Taliban, Afgan hükümetinin üst düzey medya yetkilisini öldürdüğünü duyurdu!

 

ABD’nin çekilme kararının ardından ülkede bir çok yerleşim yerinin kontrolünü ele geçiren Taliban, Afganistan hükümetinin en üst düzey medya ve enformasyon yetkilisine başkent Kabil’de suikast düzenledi.

Taliban sözcüsü, hükümet medya ve enformasyon merkezinin (GMIC) başı Dawa Khan Minapal’i öldürdüklerini açıkladı. Afganistan içişleri bakanlığından bir yetkili de haberi doğruladı.

Minapal, Afganistan Cumhurbaşkanı Ashraf Ghani’nin basın sözcüsü olarak da görev yapmıştı.

Rusya, Taliban saldırılarının “azalmaya başladığını” söylemişti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Bikantov, dün yaptığı açıklamada Taliban’ın Afganistan’daki büyük şehirleri ele geçirmek için yeterli kaynağa sahip olmadığını iddia etmiş, “Taliban’ın saldırıları yavaş yavaş azalmaya başladı” demişti.

Afganistan’daki durumun kötüleştiğini belirten Bikantov, bunun ABD ve NATO askeri birliklerinin ülkeden çekilme sürecinin “yavaş” ilerlemesinden kaynaklandığı değerlendirmesinde bulunmuştu.

Öte yandan Afganistan’da barış sürecini sağlamak için kurulan Genişletilmiş Afganistan Üçlüsünün (Rusya, ABD, Çin, Pakistan) toplantısı 11 Ağustos’ta Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …