15:29 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Suikast timinin tek firarisi Burkay Karatepe aranıyor

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast teşebbüsünde bulunanlar arasında tek firari eski yüzbaşı Burkay Karatepe kırmızı bültenle aranıyor.

FETÖ‘nün 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin katledildiği saldırının ardından 37 kişilik “suikast timi“nde yer alan darbeci askerler, Muğla’nın İçmeler mevkiindeki ormanlık alana kaçtı.

Güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlar sonucu timde yer alan 37 darbeci askerden 36’sı yakalandı. Özel Kuvvetlerde görevli eski yüzbaşı Burkay Karatepe ise kaçtı. Firari Karatepe’nin yakalanması için Muğla Emniyet Müdürlüğünce özel ekip kuruldu.

Kırmızı bülten çıkarıldı

Ekipler, Karatepe’nin, 16 Temmuz sabahı tanınmamak için güneş gözlüğü takıp, şort ve parmak arası terlikle Marmaris’ten İzmir’e kaçtığını, ardından bir yakınının yardımıyla Eskişehir’e gittiğini tespit etti.

Araştırmalar sonucu Karatepe’nin Kütahya-Afyonkarahisar istikametine çıkış yaptığını belirleyen ekipler, çalışmalarını bu bölgelerde yoğunlaştırdı. Bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameraları kayıtları incelemeye alındı.

Afganistan, Pakistan gibi bölgelerde de görev yapan ve saklanma konusunda tecrübeli olduğu belirtilen Karatepe’nin yakalanması için tüm ihtimalleri değerlendiren ekipler, bu kapsamda birçok alana operasyon düzenledi.

Karatepe’nin son olarak görüldüğü bölgelerde fotoğraflarını, eşkal bilgilerini gösterip, bilgi paylaşılarak görülmesi durumunda ihbarda bulunulması istendi. Gelen ihbarlar değerlendirildi ancak bölgede yapılan tüm incelemelere rağmen firari darbeciye ulaşılamadı.

Karatepe hakkında, yurt dışına kaçmış olma ihtimaline karşın kırmızı bülten çıkartıldı.

AA

 

DİĞER GELİŞMELER