somali de cifte saldiri es sebab intikam mi aldi 03
somali de cifte saldiri es sebab intikam mi aldi 03

Somali’de çifte saldırı: Eş Şebab intikam mı aldı ?

Somali’nin başkenti Mogadişu çifte saldırı ile sarsıldı.

Mogadişu’da, patlayıcılarla dolu bir araba, Eğitim Bakanlığı’nın yakınında infilak etti. Aracın patlaması sonucu çevrede bulunan çok sayıda hükümet görevlisi yaralandı ve öldü.

Olay yerine destek ekiplerinin gelmesi ile önceden park edilmiş bomba yüklü ikinci araç da infilak ettirildi.Mogadişu şehrinde gerçekleşen çifte saldırı sonucu 100’den fazla kişinin öldüğü, 300’den fazla kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artabileceği ifade ediliyor.Yetkililer olaydan El Kaide bağlantılı Eş Şebab grubunu sorumlu tutuyor. 2017 yılında meydana gelen ülke tarihinin en kanlı saldırısı da yine Eş Şebab grubuna atfediliyor. Fakat Eş Şebab tarafından saldırı ile ilgili bir açıklama henüz bulunmuyor.

Öte yandan, Eş Şebab grubu yaptığı açıklama ile Türk İHA’larının yerleşim yerlerinden birinde okulu tahrip ettiğinden şikayet etti. İHA ile vurulan okul köydeki tek kurumdu ve baskın sırasında tamamen yıkıldı. Saldırıda can kaybı ise bildirilmedi.

Somali’nin başkentinde gerçekleşen çifte saldırının Eğitim Bakanlığı’nın hemen dibinde olması, Eş Şebab’ın kontrolündeki bölgede yaşanan okul saldırısına karşılık olabileceği düşüncesi ile tüm gözlerin Eş Şebab’a çevrilmesine neden oldu.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Korkunç toplu katliam; çocukları bile kurşuna dizdiler!

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Burkina Faso ordusunun yüzlerce köylüyü katlettiği 25 Şubat katliamını belgeledi İnsan …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …