Siyonist Gallant gözünü Refah’a dikti

İşgalci İsrail Savunma Bakanı Gallant, “Gazze Şeridi’nin merkezinde ve güneyinde henüz savaşmadığımız yerlere, özellikle Hamas’ın son kalesi Refah’a da ulaşacağız.” dedi.

Gazze‘ye saldırılar ve işgal ordusunun son durumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’nin güneyine sığınan Filistinlilere de saldıracakları sinyalini yineledi. Filistin direniş hareketi Hamas’ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları‘na dair çeşitli iddialarda bulunan Gallant, Kassam üyelerinin yarısını öldürdüklerini ya da yaraladıklarını iddia etti. Gallant, Kassam Tugayları’nın 18 taburunun dağıtıldığını da öne sürerek İsrail ordusunun Gazze’deki kara saldırılarının “savaş tarihindeki en karmaşık operasyonlardan biri” olduğunu söyledi.

REFAH’A SALDIRMA BAHANELERİ HAZIR: KASSAM TUGAYLARI ORADA

Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde Kassam mensupları olduğunu ileri süren İsrailli bakan “Gazze Şeridi’nin merkezinde ve güneyinde henüz savaşmadığımız yerlere, özellikle Hamas’ın son kalesi Refah’a da ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Dün de Başbakan Binyamin Netanyahu, Refah kentine saldıracaklarına dair işaret vermişti. Netanyahu,  Mısır sınırında yer alan ve İsrail’in saldırılarından kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarını ifade etmişti. Gallant ise daha önce yaptığı açıklamada kara saldırılarını Refah’a taşıyacaklarını söylemişti. 

İsrail’in bu açıklamalarına Filistin yönetiminden tepki geldi. Filistin yönetimi bunun yeni bir soykırımın habercisi olduğunu belirtiyor. 

Mısır sınırında yer alan Refah kenti, Gazze’nin güneyinde bulunuyor ve İsrail’in acımasız saldırıları nedeniyle kuzeyden kaçanlarla beraber 2,3 milyon nüfusa ulaşmış durumda. Refah kenti İsrail güçleri tarafından sık sık havadan vuruluyor. İşgal güçleri bu bölgeye kara saldırısı başlatırsa Filistinli sivillerin kaçacak yerleri kalmayacak.

Öncesi İngiltere Kralı’nın amansız hastalığa yakalandığı duyuruldu
Sonraki Gazze’de kan gövdeyi götürürken, Suudi Arabistan’ın silah alımı kimin için?

Bir Cevap Yazın