sisi misir in krizde oldugunu itiraf etti 01
sisi misir in krizde oldugunu itiraf etti 01

Sisi, Mısır’ın krizde olduğunu itiraf etti

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, dün Harp Okulu ziyaretinde yaptığı açıklamada, ‘İşler zor ama kontrol bizde ve krizin üstesinden geleceğiz’ diyerek, halkı ‘söylentilere’ karşı uyardı.

Mısır’da kanlı bir darbe ile yönetime geçen Abdülfettah es-Sisi hükümetinin uygulamaları ülkeyi uçuruma sürükledi.

Batı medyasında Mısırlı ilgili çıkan kriz haberlerinden sonra, Cumhurbaşkanı Sisi Harp Okulu ziyaretinde “İşler zor ama kontrol bizde ve krizin üstesinden geleceğiz” diyerek, halkı “söylentilere” karşı uyardı. Halka bir mesaj göndererek onları rahatlatmaya çağıran Sisi, “Yaşanılan bu kriz, ülkenin yaşadığı ilk kriz değil. Devlet, milletin gücü ve kuvvetiyle bütün krizlerin üstesinden gelebilir.” dedi.
Ortadoğu’nun en büyük nüfusuna sahip olan Mısır, Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırının ekonomik yansımalarından ciddi şekilde etkilendi, döviz rezervleri eridi ve bunun sonucunda ortaya çıkan kur krizi milyarlarca dolarlık malın ülke dışına çıkmasına neden oldu.
Mısır makamları, 2022’de Mısır poundunu iki kez devalüe etmişti ve Ekim 2022’de Uluslararası Para Fonu’ndan 3 milyar dolarlık bir kredi almak için esnek bir döviz kuru politikası benimseme sözü vermişti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …