Seçim sonucu Tel Aviv’i vurdu: Türkiye’den İsrail ile ticarete kısıtlama!

Türkiye, Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze’nin işgaline tepki olarak İsrail’e bazı ürünlerin ihracatını durdurduğunu duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, İsrail’in ateşkes çağrılarını ve Gazze’ye kesintisiz insani yardım sağlanmasını göz ardı ederek “uluslararası hukuku açıkça ihlal etmeye” devam ettiğini söyledi. Bu çağrılar arasında BM Güvenlik Konseyi’nin ve Uluslararası Adalet Divanı’nın kararları yer alıyor.

Bakanlığın açıklamasında, “BM Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Adalet Divanı’nın kararları hukuken bağlayıcıdır” denildi.

“Türkiye, tüm bu kararların uygulanmasını takip edeceğini defalarca ifade etti.” diye ekledi.

Bakanlık, derhal yürürlüğe girmek üzere, alüminyum tel, çelik, çimento, inşaat malzemeleri, granit, kimyasallar, böcek ilaçları, motor yağları, jet yakıtı ve tuğla gibi ürünleri kapsayan 54 ürünün İsrail’e ihracatını kısıtladı.

Açıklamada, “Bu karar, İsrail uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülükleri çerçevesinde hareket ederek Gazze’de derhal ateşkes ilan edene ve Gazze Şeridi’ne yeterli ve kesintisiz insani yardım akışını kolaylaştırıncaya kadar yürürlükte kalacaktır” ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın