rusyadan iddiali aciklama kovid 19 asimiz 2 yil koruma sagliyor 1607833497 5869
rusyadan iddiali aciklama kovid 19 asimiz 2 yil koruma sagliyor 1607833497 5869

Rusya’nın ürettiği aşı 2 yıl koruma sağlıyor

Rusya’nın Kovid-19 aşısı olan “Sputnik V”nin geliştirildiği Gamaleya Araştırma Merkezi’nin Başkanı Aleksandr Gintsburg, Rus aşısının tam 2 yıl koruma sağladığını açıkladı.

Gazeteci Vladimir Solovyev’in sunduğu “Soloviev Live” programına katılan Aleksandr Gintsburg, “Artık sadece deneysel verilere ihtiyaç olduğunu söyleyebilirim. Sputnik V aşısı, Ebola aşısının geliştirildiği platform üzerinde geliştirildi ve bu aşının en az iki yıl, belki de daha fazla koruma sağladığını kanıtlayan deneysel veriler var. Pfizer aşısının ne kadar süre koruyacağını söylemek zor, ancak bu tür ilaçların genel etki mekanizmasına dayanarak, 4 veya en fazla 5 ayı geçmeyeceğini söylemek mümkün. Ancak yine de bunun deneysel olarak doğrulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V aşısının güvenlik ve etkinlik açısından diğer tüm Kovid-19 aşılarından üstün olduğunu iddia eden Gintsburg, şunları söyledi: “Sputnik V aşısının güvenliği ve etkililiğine dair kanıt altyapısı diğer tüm aşıların üzerinde, zira diğer aşıların geliştirilmesi ile ilgili uzun geçmişe sahip teknoloji birikimi yok.”

 

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …