rusya mariupol da dogum hastanesini bombaladi 01
rusya mariupol da dogum hastanesini bombaladi 01

Rusya Mariupol’da doğum hastanesini bombaladı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın Mariupol’da bir çocuk hastanesini vurduğunu, enkaz altında çocuklar olduğunu duyurdu.

Rusya’nın ilan ettiği geçici ateşkes, saat 10.00 itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Ukrayna’nın Kiev, Harkiv, Çernihiv, Sumi ve Mariupol kentlerinde sivillerin tahliyesi planlandı.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rus güçlerinin insani yardım ve tahliyeleri engellediğini söyledi. “Rusya, Mariupol’de 400 bin kişiyi rehin almış durumda” dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın Mariupol’de bir hastaneyi vurduğunu söyledi, enkaz altında kalanlar arasında çocukların da olduğunu ifade etti.
Zelenskiy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusu tarafından Mariupol’deki doğum hastanesinin vurulma anının görüntüsünü paylaştı.
“Burası Mariupol. Rus birliklerinin doğum hastanesine doğrudan saldırı anı. İnsanlar, çocuklar enkaz altında. Dehşet. Dünya daha ne kadar terörü görmezden gelen bir suç ortağı olmaya devam edecek? Hava sahasını hemen kapatın. Öldürmeyi bırak. Gücün var ama insanlığını kaybediyor gibisin.”
Donetsk Bölgesel Askeri Yönetim Başkanı Pavel Kirilenko da Facebook hesabından yaptığı açıklamada, doğum hastanesine yapılan saldırı görüntülerini paylaşarak, “Muhtemelen kendine adam demekten çekinmeyen Rus pilot, bombanın nereye isabet edeceğini tam olarak bilerek tetiği çekti.” ifadesini kullandı.
Ukrayna hükümeti işgalin başladığı ilk günden bu yana Mariupol’de bin 170 sivil hayatını kaybetti.