Rusya kiliseyi vurdu! Ölü ve yaralılar var

Rusya’nın Ukrayna’nın Harkov Bölgesindeki Kupiansk şehrine hava saldırısı düzenledi. Harkov Valisi Oleh Syniehubov saldırı nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiğini ve en az beş kişinini yaralandığını belirtti.

Harkov Valisi Oleh Syniehubov, Rusya’nın Ukrayna’nın Harkov Bölgesindeki Kupiansk şehrinin merkezine hava saldırısı düzenlediğini söyledi. Saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiği ve en az beş kişinin yaralandığı belirtildi.

Kupiansk, ön cepheden sadece 8 kilometre uzakta bulunuyor. 2020 yılında nüfusu 27 binin üzerindeydi ve Şubat ile Eylül 2022 arasında Rusya tarafından işgal edildi.

The Kyiv Independent‘ta yer alan habere göre, Vali Syniehubov, Rus kuvvetlerinin şehir merkezine saldırmak için güdümlü hava bombaları kullandığını ve 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Ulusal Polis, ölenlerden birinin papaz olduğunu, saldırıda bir kilise ile bir kafenin hedef alındığını belirtti.

5 YARALI VAR

Saldırıya ilişkin ilk raporunda Syniehubov, bir kadının yaralandığını ve muhtemelen “enkaz altında hala insanların bulunduğunu” söyledi. Daha sonraki bir güncellemede 5 kişinin yaralandığını söyledi.

Ukrayna ordusu dün Rusya’nın güçlerini kritik bir lojistik kavşak noktası olarak bölgede birincil hedef olmaya devam eden Kupiansk yakınında toplamaya devam ettiği konusunda uyardı.

Bir Cevap Yazın