rejim bolgelerinde korona kaynakli vaka ve olumler artiyor 01
rejim bolgelerinde korona kaynakli vaka ve olumler artiyor 01

Rejim bölgelerinde korona kaynaklı vaka ve ölümler artıyor

Esed rejimi, Suriye’de kontrol ettiği bölgelerde yeni tip koronavirüse yakalananların sayısının 177’ye ulaştığını duyurdu.

Esed rejiminin Sağlık Bakanlığın’dan yapılan açıklamada, 7 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 177’ye yükseldiği belirtildi.

Esed rejiminin kontrolü altındaki bölgelerde Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısının 56 olduğu açıklandı.

Suriye’de Rejim’in kontrolündeki bölgelerde gerçek vaka sayısının daha yüksek olmasından endişe edilirken, aktivistler Esed rejiminin Suriye’de yeni tip Koronavirüse yakalananların gerçek sayısını açıklaması için çağrıda buluyor.

Özgür bölgelerde Korona vakası görüldü mü?

Suriye Geçici Hükümeti’ne bağlı Sağlık Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde şu ana kadar Covid-19 testi yapılan 1117 kişinin tamamın da test sonuçlarının negatif çıktığını açıkladı. Şu ana kadar özgür bölgelerde koronavirüs vakası görülmedi.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Ffxdd

Hizbullah Metulla’yı vurdu, 2 İsrail askeri öldü

İşgal ordusu, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyinden, sınırdaki Metulla’da askeri bir bölgeye dün gerçekleştirdiği dron saldırısında iki …

Img 20240507 071101

İsrail ateşkes değil, kan istiyor!

Hamas’ın ateşkes açıklamasının ardından Refah’a peş peşe düzenlenen terör saldırıları, İsrail’in uzlaşma değil kan dökmek …