09:47 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Putin’e seferberlik çağırısı; Kanlı bir savaşa hazır olun

Rus ordusunun Ukrayna'da peş peşe verdiği ciddi kayıplar sonrası 'da tansiyon yükseldi. Muhaliflerin yanı ıra , blog yazarları ve hatta Rus gazileri bile Putin'i eleştirmeye başladı. Rusya Subaylar Meclisi Putin'in ‘özel askeri operasyonu'nun başarısız olduğunu duyururken Rus gaziler grubu Putin'i seferberlik ilan etmeye çağırdı ve ‘kanlı bir savaşa hazır olun' açıklamasında bulundu.

, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı işgalde hiç beklemediği bir tablo ile karşılaştı. Moskova, bir hafta içinde işgali tamamlayıp Kiev'e Rus bayrağını asmayı planlarken savaş 3. ayında ne kadar süreceği bilinmeyen belirsiz bir çatışmaya dönüştü.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA
Rus ordusunun Ukrayna'daki ciddi kayıpları ve ç sayıda genç Rus askerinin hayatını kaybetmesi ile kamuoyundaki rahatsızlık da her geçen gün daha belirgin olmaya başladı. Son olarak Ukrayna ordusunun Donets köprüsüne kurduğu tuzak ile 400'den fazla Rus askerini öldürmesi bardağı taşıran son damla oldu.
 
SEFERBERLİK ÇAĞRISI: KANLI SAVAŞA HAZIR OLUN
 
Rusya yanlısı , blog yazarları ve hatta Rus gazileri, Ukrayna'daki büyük kayıpların ardından Kremlin'i sesli bir şekilde eleştirmeye başladılar.
Rus gaziler grubu, Putin'in kendi adlandırdığı ‘özel askeri operasyonu'nun büyük bir ‘başarısızlık' olduğunu belirterek Rusya'nın ‘kanlı bir savaşa' hazır olması gerektiğini duyurdu.
Grup, Rusya Devlet Başkanı 'i Ukrayna'ya savaş ilan etmeye ve ek güçleri seferber etmeye çağırırken tavsiyelerini şu şekilde sıraladı;
  • Ukrayna da dahil NATO ülkelerine komşu olan tüm bölgeler daha fazla seferber edilmeli.
  • Standart askerlik hizmet süresi bir yıldan iki yıla çıkarılmalı.
  • Rus kaçakları için öüm cezası uygulanmalı.

‘SAVAŞ ARTIK UKRAYNA DEĞİL RUSYA'NIN DÜNYA DÜZENİNDEKİ YERİ İLE ALAKALI'
 
Rusya Subaylar Meclisi, 19 Mayıs'ta yayınladıkları açıklamada Rusya'nın Ukrayna'daki ‘özel askeri harekatın' hedeflerine ulaşamadığını vurguladı ve Putin'i, savaşın artık ‘Ukrayna'yı azınlıklardan arındırmakla' ilgili değil, Rusya'nın düzenindeki yeri için savaşmakla ilgili olduğunu kabul etmeye çağırdı.
Rusya Subaylar Meclisi'nin açıklaması, Kremlin'in sıkı kontrol edilen bilgi balonunun kırıldığını ortaya koydu. Ülkede savaş eleştirileri gözle görülür bir şekilde arttı.
 
‘3 AYDIR AYNI SORUNLAR, HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMİYOR'
 
Telegram'da 2,1 milyon takipçisi olan blogger Yuri Podolyaka, şimdiye kadar Rus ordusunu eleştirmekten kaçındığını, ancak Donets Nehri geçişinin başarısız olmasının ardından sabrının taştığını belirterek şunları söyledi;
“Rus komutanlığının aptallığı nedeniyle en az bir tabur asker kaybedildi. Savaşta sorun olmamasının imkansız olduğunu anlıyorum ancak aynı sorunlar üç ay boyunca devam ettiğinde ve hiçbir şey değişmediğinde ben ve aslında milyonlarca Rusya Federasyonu vatandaşı konuşmaya başlıyor. “