putin azerbaycan ermenistan catismasina iliskin konustu 01
putin azerbaycan ermenistan catismasina iliskin konustu 01

Putin, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına ilişkin konuştu

Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların kendileri açısından çok hassas bir konu olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Azerbaycan ile Ermenistan sınırında yaşanan çatışmaların ülkesi açısından çok hassas bir konu olduğunu söyledi. RIA haber ajansında yer alan habere göre Putin “Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durum bizim açımızdan çok hassas” diye konuştu.

Türkiye ve Rusya dışişleri bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ve Sergey Lavrov’un da dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerginliği görüştükleri açıklanmıştı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 12 Temmuz Pazar günü başlayan çatışmalar bölgede tansiyonun yükselmesine neden oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı çatışmalarda dört Azeri askerin öldüğünü duyurmuş, Ermenistan Savunma Bakanlığı da iki Ermeni askerin yaralandığını açıklamıştı.

Çatışmalar başladıktan kısa bir süre sonra açıklama yapan Rusya, taraflara sükunet çağrısı yapmış ve Minsk Grubu Eş Başkanı Rusya’nın arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu vurgulamıştı. Bu grup, 1992 yılında Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununa yönelik barışçıl bir çözümü teşvik etmek için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından kurulmuştu.