bir yandan yiginak yapiyorlar dige 01 scaled
bir yandan yiginak yapiyorlar dige 01 scaled

Bir yandan yığınak yapıyorlar diğer yandan saldırıyorlar

İşgalci Rusya milisleri geçen birkaç gün içerisinde cephe hatlarına askeri yığınaklarını artırarak kendisine bağlı birliklerden ve İran milisleri birliklerinden büyük sayılarda sevkiyatta bulundu.

Askeri gözlem merkezlerinden gelen bilgilere göre, işgalci Rusya hava gücü, İran ve Hizbullah milisleri tarafından destek alan Esed milislerinin güney İdlib kırsalı bölgelerine ulaşmaları tamamlandıktan sonra askeri operasyona başlayacaklar.

Milislerin son dönem işgal edilen güney İdlib bölgelerine konuşlandıkları gözlemlenmekte. Yine gözlem operasyonları sırasında, milislere bağlı askeri araçların ve üst rütbeli personellerin özgür bölge sınırına ulaştıkları video görüntüleri ve resimlerle belgelendi.

Buna mukabil Hey’et Tahriru’ş-Şam askeri sözcüsü el-Cezire kanalına yaptığı açıklamada, milislerin İdlib kırsalı mihverlerine yığınaklarını artırmasıyla birlikte muhalif grupların da askeri hazırlıklarını artırdıklarını belirtti.

Yine, işgalci milislerin Astana anlaşması sınırlarına çekileceği niyetinde olduğu doğrultusundaki şayiaların Rusya’nın kullandığı hile türlerinden birisi olduğuna dikkat çekti.

İşgalci Rusya ve İran milislerinin yığınakları, özgür bölgelerin yoğun bir şekilde bombalanmasıyla eş zamanlı olarak gerçekleşmekte. Bu sabah güney İdlib Cebeli Zaviye bölgesine bağlı Binin ve Dirsunbul beldeleri ağır top atışlarıyla bombalandı.

Öncesi Putin, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına ilişkin konuştu
Sonraki Pençe-Kaplan Operasyonu’nda PKK’ya ait çok miktarda mühimmat ele geçirildi