PKK vuruldu, sesi DEM partiden çıktı!

TSK’nın Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerini vurması DEM Parti’yi harekete geçirdi. PKK’nın siyasi uzantısı DEM Parti Eş Genel Başkanı Oruç, operasyonların derhal durdurulması çağrısı yaptı.

Kuzey Irak’taki hain saldırılardan sonra Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’ya misli ile karşılık verildi.

Düzenlenen operasyonlarda son verilere göre 50’den fazla hedef yok edildi, 56 terörist de öldürüldü.

TSK VURDU, SES DEM PARTİ’DEN ÇIKTI

TSK terör hedeflerini vurdukça ses, PKK’nın siyasi temsilcisi DEM Parti’den geldi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tulay Hatımoğulları Oruç, operasyonların durdurulmasını istedi.

Basın toplantısında konuşan Hatimoğulları şöyle konuştu:

“Bizler hep söyledik, DEM Parti olarak hep dedik ki ‘Sınır ötesi operasyonları derhal durdurun. Libya’da ne işiniz var? Irak’ta Suriye’de ne işiniz var?’ İnanın iktidar bundan acayip rahatsız oldu. Her seferinde sınırı sınırın ötesinde koruyacağız diyerek Türkiye’yi daha güvenliksiz bir hale getirdiler. Ve bir kez daha soruyoruz hakikaten ne işiniz var?”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti ziyaretine ilişkin, “Çok verimli çok yapıcı bir görüşme gerçekleşti. Bundan sonraki süreçlerde de diyaloğumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek.” demişti.

Bir Cevap Yazın