abd den ukrayna ya yeni butce yardimi 01
abd den ukrayna ya yeni butce yardimi 01

Pentagon: “Ukrayna silah masraflarını karşılamalı”

ABD’nin Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, Ukrayna’nın Batılı destekçilerinden aldığı bazı silahların masraflarını karşılamak için eninde sonunda adım atması gerektiğini söyledi.

ABD’nin Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, Ukrayna’ya dönük silah tedarikine ilişkin Kongre’ye ifade verdi.

Temsilciler Meclisi Tahsisat Komisyonu oturumunda konuşan temsilci Michael Garcia, ABD’nin Kiev’e bedava silah sağlamak yerine silah satması gerektiğini, bunun Amerikalı vergi mükelleflerinin yükünü hafifletmede faydalı olacağını belirtti.

“KENDİ SAVUNMA HARCAMA PLANLARINI YAPMAK ZORUNDALAR”

Wallander, Ukraynalıların aslında bazı silahları kendilerinin satın aldığını, ancak ‘Amerikan şirketlerinden büyük rakamlı alımlar yapmadıklarını’ söyledi.
Yetkili, “Şu anda bütçeleri dolayısıyla bu ölçekte bir imkana sahip değiller ama onlara yardım etmek yapacağımız diğer her şeyin yanında kendi savunma harcamaları planlamalarına başlamaları da dönüp bakmamız gereken önemli bir husus” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’daki askeri harekatının başından bu yana ABD, Kiev’e 31.7 milyar dolardan fazla askeri yardımda bulundu.ABD Başkanı Joe Biden, şimdiye dek Ukrayna’yı ‘ne kadar sürerse sürdün’ destekleme söz vermiş olsa da bu tutum, özellikle Cumhuriyetçi Parti’den itirazlar bulmuştu.

İlginizi Çekebilir

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …

Images 37

ABD İsrail’e silah desteğini kesiyor mu?

İki İsrailli yetkilinin verdiği bilgiye göre, Biden yönetimi geçen hafta İsrail’e ABD yapımı mühimmat sevkiyatını …