Pakistan’da bombalı saldırı dalgası: Yüzlerce ölü ve yaralı !

Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde iki ayrı bombalı saldırıda en az 33 kişi hayatını kaybetti, 40’tan fazla kişi de yaralandı.

Jamiat Ulema-e-Islam Parti Binası Hedef Alındı

İlk saldırı, Qila Saifullah şehrinde Jamiat Ulema-e-Islam parti binasının yakınında gerçekleşti. Bombalı motosikletin patlaması sonucu 13 kişi hayatını kaybetti, 20’den fazla kişi de yaralandı. Bazı yaralıların durumu kritik.

Bağımsız Milletvekili Adayının Seçim Kampanya Bürosu da Hedef Alındı

Benzer bir saldırı da Belucistan eyaletinin Pişin şehrinde meydana geldi. Bağımsız bir milletvekili adayının seçim kampanya bürosunu hedef alan bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Tehreek-e-Insaf Partisi Adayı da Yaralandı

Pakistan’ın Tehreek-e-Insaf partisinden bir aday ve arkadaşları da Hayber Pakhtunkhwa eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda yaralandı.
Saldırıların Sorumlusu Henüz Belli Değil

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ancak, IŞİD’in daha önce yarın yapılması planlanan seçimleri aksatma sözü verdiği biliniyor. IŞİD, Ocak ayının sonunda da Belucistan’daki bir seçim mitingine saldırı düzenleyerek on kişiyi öldürmüştü.

Bu saldırılar, Pakistan’da yaklaşan genel seçimler öncesi güvenlik endişelerini artırdı. Yarın yapılacak olan seçimlerde 220 milyon seçmenin oy kullanması bekleniyor.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Kızıldeniz’de sular durulmuyor! ABD ve İngiltere gemilerine saldırı
Sonraki CNN, ‘Filistin sansürü’ suçlamalarına sessiz!

Bir Cevap Yazın