Pakistan Afganistan’a hava saldırısı düzenledi: 8 ölü

Afganistan İslam Emirliği, Pakistan’ın Afganistan’ın iki sınır bölgesine hava saldırısı düzenlediğini, saldırılarda 3’ü çocuk 5’i kadın toplam 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Afganistan İslam Emirliği ise Pakistan’ın iki hava saldırısının ardından sınırdaki Pakistan askeri merkezlerini hedef aldı

Afganistan, Pakistan’ın Afganistan topraklarına yönelik iki hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Yapılan açıklamasına göre, hava saldırılarında 5 kadın ve 3 çocuk hayatını kaybetti.

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zabihullah Mücahid,  “Saldırılar egemenlik ihlali. Afganistan İslam Emirliği, hiç kimsenin Afgan topraklarını kullanarak güvenliği tehlikeye atmasına izin vermiyor. Pakistan, kendi topraklarındaki kontrolsüzlük, kabiliyetsizlik ve sorunlar için Afganistan’ı suçlamamalı.” dedi. Afganistan İslam Emirliği  Pakistan’ın iki hava saldırısının ardından sınırdaki Pakistan askeri merkezlerini hedef aldı.

PAKİSTAN MİSİLLEME SÖZÜ VERMİŞTİ
Pakistan’ın hava saldırıları, Pakistan’da son dönemde güvenlik güçlerini hedef alan saldırıların ardından geldi. Son olarak, 16 Mart Cumartesi günü Afganistan sınırına yakın bir bölgede askeri bir karakola patlayıcı yüklü bir araçla saldırı düzenlenmiş ve en az 7 güvenlik personeli ölmüştü.

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, askerlerin cenazesine katılmış ve misilleme sözü vermişti.

Pakistan yönetimi, son dönemde arttığını söylediği saldırılardan Pakistan Talibanı’nı sorumlu tutuyor; örgütün saldırılar için Afganistan topraklarını kullandığını iddia ediyor. Afganistan ise, Pakistan’ın dile getirdiği bu iddiaları reddediyor.

İlginizi Çekebilir

Komşu ülkelere IŞİD suçlaması

Afganistan İslam Emirliği, Afganistan’daki IŞİD saldırılarının artmasıyla birlikte, Pakistan, İran ve Tacikistan’ı IŞİD’e destek vermekle …

Afganistan felaketi yaşadı; 99 ölü!

Afgan halkı bir kez daha felaketi yaşadı. Ülkenin pek çok noktasını vuran sel sebebiyle 99 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir