onlarca-insan-maaazada-a-a-kan-yanga-nda-a-ldaoe-01

Onlarca insan mağazada çıkan yangında öldü!

Çin’in Jiangxi Eyaletinin Xinyu şehrinde bulunan bir mağazada yangın çıktı. Alevler tüm mağazayı sararken cadde duman altında kaldı. Yetkililer yangın nedeniyle 39 kişinin hayatını kaybettiğini, dokuz kişinin yaralandığını belirtti. Mağazada hala mahsur kalan insanların olduğu da ifade edildi.

Çin’in Jiangxi Eyaletinin Xinyu şehrindeki bir caddede bulunan mağazada çıkan yangında 39 kişi hayatını kaybetti ve dokuz kişi yaralandı. Bazı kişilerin mağazada mahsur kaldığı bildirildi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Yangınla Müdahale Acil Durum Merkezi, yangının öğleden sonra Yushui bölgesindeki Tiangongnan Bulvarı’ndaki dükkanın yeraltı katında çıktığını söyledi.

Hükümet açıklamasında yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cadde seviyesindeki mağazalardan yoğun, siyah dumanın çıktığı ve çevredeki binaları sardığı görülüyor.

Devlet yayın kuruluşu CCTV News’in haberine göre, yangının çıktığı binanın zemininin altında bir internet kafe, üst katında ise bir eğitim kurumu bulunuyordu.

Xinhua News’e göre, ülkede yaşanan son ölümcül yangının ardından Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, kazaları önlemek ve insanların güvenliğini sağlamak için her türlü çabanın gösterilmesini talep etti.

Çin’de geçtiğimiz yıl çok sayıda yangın meydana geldi. Geçtiğimiz hafta, Orta Çin’in Henan eyaletindeki bir okul yurdunda çıkan yangında 13 öğrenci hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili olarak 7 personel gözaltına alınmıştı.

Öncesi İşgalcinin hava saldırısında ölenler yine çocuklar
Sonraki Almanya’da yabancılar için aşırı sağ tehdidi; hepsini kovacak!

Bir Cevap Yazın