o-aoelkede-bir-ilk-a-slam-a-salda-ran-bakana-aok-hamle-01

O ülkede bir ilk! İslam’a saldıran bakana şok hamle!

Eski Real Madrid ve Fransa milli takımı yıldızı, Gerald Darmanin’in grupla bağlantılı olduğu yönündeki suçlamasını şiddetle reddediyor.

o-aoelkede-bir-ilk-a-slam-a-salda-ran-bakana-aok-hamle-03

Fransız futbol yıldızı ve Real Madrid’in eski golcüsü Karim Benzema, kendisini Müslüman Kardeşler’le “kötü şöhretli” bağlantıları olmakla suçlayan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’e karşı yasal işlem başlattı.

Benzema’nın avukatı Hugues Vigier, futbolcunun “onur ve itibarına” leke sürdüğünü söyleyerek yıldız adına iddiaları reddetti.

Vigier, şu anda Suudi Arabistan’da Al-Ittihad forveti olarak oynayan Benzema’nın, bildiği kadarıyla Müslüman Kardeşler veya onun herhangi bir üyesiyle “en ufak bir bağlantısı” olmadığını söyledi.

Bakanın suçlamaları, 2022 Ballon d’Or kazananı Benzema’nın daha önce Twitter olarak bilinen X’te Gazze’deki Filistinlilere destek mesajı yayınlamasının ardından geldi.

Paylaşımda şu ifadeler yer alıyor:

“Tüm dualarımız, hiçbir kadın ve çocuğu esirgemeyen bu haksız bombalamaların bir kez daha kurbanı olan Gazzeliler için.”

Benzema bu mesajı İsrail’in, 10.500’ü çocuk olmak üzere en az 24.000 Filistinliyi öldüren kıyı yerleşim bölgesine yönelik yıkıcı saldırılarını başlatmasından bir hafta sonra paylaştı.

Davayı açmadan önce Vigier, futbolcunun “günümüzde pek çok kişinin Gazze’de işlenen savaş suçları olarak tanımladığı şekilde” “doğal şefkat” gösterdiğini açıkladı.

Benzema’nın yorumlarının “7 Ekim terör eylemlerinin dehşetini azaltmadığını” da sözlerine ekledi.

İsrail ile Filistinliler arasındaki Gazze’deki son düşmanlık turu, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail askeri üslerine ve sivil topluluklara çok cepheli sürpriz bir saldırı başlatması, binlerce roket atması ve karadan, havadan ve denizden İsrail’e savaşçı göndermesiyle başladı.

Saldırıda aralarında sivil ve askerlerin de bulunduğu en az 1.140 İsrailli ve yabancı öldürüldü, yüzlerce İsrailli esir alındı.

Darmanin, Benzema’nın 7 Ekim’deki Hamas saldırılarında öldürülen İsraillilere destek göstermemesinin “şaşırtıcı” olduğunu belirterek, Fransız televizyon kanalı CNews’e şunları söyledi;

“Müslüman Kardeşler adlı hidrayla savaşıyoruz, çünkü o bir atmosfer yaratıyor, cihatçılık..”

Fransız bakan, 36 yaşındaki futbol yıldızının bu ayın başında bir öğrencisi tarafından öldürülen Fransızca öğretmenine de destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Abu Dabi ziyareti sırasında, “Ona, İslamcı terör yüzünden hiçbir şey uğruna ölen öğretmen adına tweet atması için açıkça çağrıda bulundum ve o bunu yapmadı” şeklinde yakındı.

Benzema’nın avukatı, Fransa’da halen görevde olan hükümet yetkililerine karşı dava açılabilen tek mahkeme olan Cour de Justice’de Fransız bakana karşı 92 sayfalık bir şikayet dilekçesi sundu.

‘Siyasi istismar’

Fransız medyasına konuşan Vigier, Fransız bakanı ayrıca Fransa’da “siyasi sömürü” ve “bölünme tohumları ekmek”le suçladı.

“Karim Benzema’nın ve onu yaratmaktan hoşlandığımız ‘sembolik figürün’ dayanılmaz istismarına bir kez daha tanık oluyoruz” dedi.

Şikayette, 36 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız futbolcu Benzema, “siyasi oyunlarda” kullanıldığını söyledi.

Bu, Darmanin’in Benzema ile ilk çatışması değil.

Daha önce, Fransız milli takımının tüm zamanların en golcü beşinci oyuncusu olan yıldızı, Fransa adına oynarken milli marşı söylemediği ve kendi deyimiyle “sosyal ağlarda din propagandası yaptığı” için eleştirmişti.

Kaynak: Mira Haber 


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın