nicin bu hukuksuzlugu duzeltmek icin bir sey yapmiyorsunuz 01
nicin bu hukuksuzlugu duzeltmek icin bir sey yapmiyorsunuz 01

Niçin bu hukuksuzluğu düzeltmek için bir şey yapmıyorsunuz?

Gözaltına alınan Tacik sığınmacı ve eşinin iade tehlikesi devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’daki Binkılıç Geri Gönderme Merkezi’nden İzmir’deki Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’ne nakledilen Kerim Aliyev’in mağduriyeti sürüyor. Kerim Aliyev’in nasıl bir kabahat işlediği ise hala bilinmiyor!

Tacikistan’da yaşadığı zorluklardan kurtulmak için Türkiye’ye sığınan Aliyev’in mağduriyeti ne yazık ki bununla sınırlı kalmadı. Aliyev ailesinden kopartılırken eşi Gulafzo Aliyeva ile çocukları Habbab, Halid, Hafsa, Hubeyb, Hanzala ve Meryem’in de gözaltına alındı. Geçen bir aya rağmen Kerim Aliyev’in eşi Gulafzo Aliyeva ve iki çocuğu hala serbest bırakılmadı.

Kalp yetmezliği başta olmak üzere çeşitli hastalıkları bulunan Aliyeva’nın yaklaşık 1,5 aydır olumsuz koşullarda tutulduğu, aynı zamanda Tacikistan’a iade edilmesine yönelik baskıların devam ettiği ifade ediliyor.

Vaziyet böyleyken yetkililer Türkiye’ye sığınmış bir mazluma ve ailesine yönelik hukuksuzluğu durdurmak için niçin bir şey yapmıyor? Mazlumların duasını alın bedduasını değil!

KAYNAK: HAKSÖZ HABER

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …