Netenyahu, UCM’nin tutuklama kararı için ne dedi?

Savaş suçlusu Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) kendisinin de arasında yer aldığı bazı siyasiler ve ordu komuta kademesi hakkında yakalama kararı çıkaracağı yönündeki haberlere karşı, “mahkemeye boyun eğmeyeceğini” söyleyerek meydan okudu. 

Gazze’de on binlerce masumun kanını eline bulaştıran Netanyahu, yaptığı X paylaşımında, “Liderliğimde İsrail, kendini savunma hakkının UCM’nin girişimiyle sarsılmasına izin vermeyecek. Ortadoğu’nun tek demokrasisi ve dünyanın tek Yahudi devletinin, liderleri ve askerlerinin yakalanması tehdidi kabul edilemez. Buna boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

İsrail’in soykırım savaşı sürdürdüğü Gazze’deki korkunç saldırılar için, “zafer yolunda ilerlemek ve kendisini savunmak” olduğunu iddia eden Netanyahu, UCM’nin kararının “İsrail’in eylemlerini etkilemeyeceğini ancak vahşi terörizm ve kasıtlı saldırılara karşı mücadele eden tüm demokrasilerin liderlerini etkileyeceğini” öne sürdü.

İsrailli basını, Ulusal Güvenlik Konseyinin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması ihtimali üzerinde durduğunu duyurmuştu.

İsrailli yetkililer, uluslararası tutuklama kararlarının, düşük rütbeli askerler için değil “politika yapanlar hakkında” çıkarılmasını bekliyor. 

Kararın çıkması halinde, İsrail’in uluslararası düzeyde siyasi kampanyalar gibi bir dizi acil önlemleri hayata geçirmesi bekleniyor. 

İlginizi Çekebilir

İsrail, açlığın pençesindeki Gazze’ye yardım girişini durdurdu!

İsrail ordusu, Mısır ile Gazze’nin güneyi arasındaki ana sınır kapısının kontrolünü ele geçirdi ve halihazırda …

İsrailli iş adamı Mısır’da öldürüldü

İsrail asıllı Kanada vatandaşı Yahudi iş adamı Ziv Kiefer, Mısır’ın İskenderiye kentinde öldürüldü. İsrail’in Refah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir