tesekkur ve destek 01
tesekkur ve destek 01

Muhacir gruplar ve bazı şahsiyetlerden “Teşekkür ve Destek” başlıklı ortak bir beyan

Şam sahasında bulunan muhacir gruplar ve bazı şahsiyetler “Teşekkür ve Destek” başlıklı ortak bir beyan yayınladı. Beyanda sahanın geçirmiş olduğu kritik dönemden ötürü safların kenetlenmesine çağrıda bulunuluyor.

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Nebimiz Muhammed’e, ailesine ve tüm ashabına salat ve selam olsun.

Suriye’de bulunan halkımız işgalci Rusya ve mezhepçi milisler tarafından desteklenen mücrim Nusayri düşman eliyle dağları yerinden oynatacak korkutmalara maruz kaldı. Müslüman Suriye halkı bu zulümden kurtulma uğruna milyonlarını şehid ve esir verdi. Bundan daha fazlası göçe ve zorunlu tehcirlere maruz kaldı. Bu durumda onlara yardım etme ve sıkıntılarında yanlarında olma tüm İslam ümmetinin göreviydi. Bu yüzden binlerce muhacir onların yanına gelerek onlarla birlikte fedakarlıklarda bulundu, sevinçlerinde ve hüzünlerinde onların yanlarında oldu, kanları kanlarına karıştı ve aynı akıbeti taşır oldular. Savaşlarda yan yana olup samimi kardeşlikler sergilediler. Onların bir araya getiren, iman bağı idi.

Sahanın varmış olduğu aşamanın hassasiyetine bakarak, sorumluluğumuzdan hareketle ve işgalci düşman karşısında safların birliğinin ve gücünün korunmasına istekle; Arap, Türkistan, Özbek, Tacik, Kafkas, Türk, İranlı ve diğer milletlerden çoğunluğu temsil ile, ümmet ve cihad için bir nasihat ve tanıklık edilmesi gereken bazı hususlara şahitlik olarak aşağıdaki noktaları tekit ediyoruz:

1- Sunduklarından ve muhacir kardeşlerine ikramda bulunmalarından ötürü Suriye halkına teşekkür ediyoruz. Onların bölgeyi idare etmede karar verdikleri siyasette onlarla birlikte olduğumuzu ve onları çiğnemeyeceğimizi açıklarız. Tüm mücahidleri dost biliyor, çabalarını ve fedakarlıklarını takdir ediyor ve Allah’ın onların elleriyle fetihler vermesi için dua ediyoruz.

2- Şimdiye kadar sunduklarından ötürü ve hala dini desteklemeleri, mücahidlere hizmetleri, düşman hatlarını kapatmaları, güvenliği sağlamaları, insanların maslahatlarını ve idarelerini yerine getirmeleri, şeriatı hakim kılmaları ve zulmü engellemeleri nedeniyle Hey’et Tahriru’ş-Şam’ın desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu destek, masum ve hatalardan münezzeh oldukları iddiasında ya da özel olarak belirli bir grubun seçilmesi veya bir yapıya taassup edilmesi değil, bilakis vakıa gereği iyilik ve takva üzere yardımlaşma, genel maslahatı gözetme ve umumi zararı giderme adınadır. Ve yine Hey’et’in ve destekçilerinin en büyük ve düşmanı en fazla yıpratan yapı olmaları nedeniyledir. Allah’ın kitabı ile amel etmeleri ve özgür bölgeyi olgun adımlar ve dengeli bir siyasetle yönetmelerinden ötürüdür.

3- Birlik olmanın gereğine, tefrikanın terkine ve saldırgan düşmanın püskürtülmesi için safların sıklaştırılmasına çağırıyoruz. Ayrılığın kötü akıbetlerine karşı uyarıyoruz, ki bu, helakin ve gücün gitmesinin sebebidir. Kişinin cemaatte karşılaştığı zorluklar, tefrikadan daha hayırlıdır. Cemaatin kederi, tefrikanın safiyetinden daha iyidir. Bunu, Allahu Teala’nın “Toplu halde Allah’ın ipine sıkıca tutunun, parça parça olmayın.” buyruğunu tasdik ile belirtiyoruz. Yine Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem)’in “Allah’ın eli cemaatle birliktedir.” sözüne uyarak açıklıyoruz. Sabredin, büyük kalabalıkla ve bölge halkından olan mücahidlerin çoğunluğu ile birlikte yola devam edin.

Her şeye kadir olan yüce Allah’tan, Suriye’de bulunan ehlimize yardım etmesini, afiyetini tamamlamasını, kurtuluşlarını yakınlaştırmasını, yurtlarına salim bir şekilde ganimetlerle ve onurluca geri dönmelerini ve halklarının söz birliğini sağlamasını diliyoruz.
Nebimiz Muhammed’e, ailesine ve tüm ashabına salat ve selam olsun.

Beyana imza atan yapılar:
1- Türkistan İslam Partisi
2- Tevhid ve Cihad (Özbek cemaati)
3- Ceyşu’l-Muhacirin ve’l-Ensar (Kafkas mücahidler)
4- Şamu’l-İslam (Mağrib Cemaati)
5- Cezraviyyetu’l-Hey’e (Harameyn beldesi mücahidleri)
6- Tacik Cemaati
7- Harekatu Muhaciri Ehlis-Suneti min İran
8- Elban Cemaati
9- Maldiv Cemaati

Beyana imza atan şeyhlerin adları:
1- Şeyh Ebu’l-Haris el-Mısri
2- Şeyh Ebu Muaz el-Mısri
3- Şeyh Ebu’l-Feth el-Ferğali
4- Muhtar Türki
5- Dr. Ebu Hüseyin Urduni
6- Ebu Hacer Tunusi
7- Ebu Zeyd el-Cezairi
8- Ebu’l-Velid el-Mutayri (Kuveyti)
9- Ebu Katade Elbani

6/18/2020
25 Şevval 1441

İlginizi Çekebilir

Doha’daki Hamas ofisinin kapatılacağı iddia edildi

Reuters’ın Katar hükümetinden bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Katar, Hamas’ın siyasi ofisini kapatabilir. Katar’ın ülkenin …

Siyonist şeytanın konvoyuna saldırı

Siyonist Binyamin Netanyahu’nun konvoyuna “fiziki saldırı” girişiminde bulunduğu iddia edilen bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. …