11:51 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

MİT’ten Kobani’de operasyon!

MİT, polis ve askerlerin hayatını kaybettiği bazı saldırılardan dolayı aranan PKK/YPS’li terörist Ekrem Üstek’i, Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’de etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Şırnak’ta 2015-2016 döneminde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen hendek-barikat eylemlerinde PKK/YPS mensubu olarak çatışmalara katıldığı ve bu eylemlerinde asker/polisin hayatını kaybettiği için hakkında arama kaydı bulunan Ekrem Üstek’i saklandığı Ayn El Arab’ta (Kobani) etkisiz hale getirdi.

BİRÇOK SALDIRIDA YER ALDI

Üstek, 1991 baharında Şırnak şehir merkezinde gerçekleşen silahlı çatışmaların planlanması, 1992 tarihinde Şırnak-Cizre karayolunda askeri konvoyun taranması, yine 1992 yılında evini polis memuruna kiraya verdiği için roketli saldırıya uğrayan ev sahibinin bilahare otomatik silahlarla taranması olaylarına iştirak ettiği için uzun yıllar Türkiye’de cezaevinde yatmıştı.

Şırnak’ta 2015-2016 döneminde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen hendek-barikat eylemlerinde de en ön saflarda yar almıştı. Üstek son olarak eylemleri dolayısıyla arandığı dönemde illegal yollarla PKK kontrolündeki Kobani’ye kaçmıştı.

DİĞER GELİŞMELER