yine abilerine turkiyeyi sikayet etti 1664944002 1413
yine abilerine turkiyeyi sikayet etti 1664944002 1413

Mitçotakis, Atina’ya gelen ABD heyetine Türkiye’yi şikayet etti!

Atina’da ABD Temsilciler Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet ile görüşen Miçotakis, Türkiye’yi şikayet etti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Atina’da ABD Temsilciler Meclisi üyelerinden oluşan heyet ile bir araya geldi. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Miçotakis, görüşmede Yunanistan-ABD ilişkilerinin “son derece iyi bir seviyede” olduğunu vurgulayarak iki ülke arasındaki askeri iş birliğinde kaydedilen ilerlemeye dikkati çekti.

Dedeağaç’ın stratejik açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu savunan Miçotakis, Yunanistan’ın, Avrupa’ya enerji akışında önemli bir giriş kapısı olmasının yanı sıra Amazon, Microsoft ve Google gibi firmaların yatırımlarıyla data stok ve yönetimi alanında da önemli bir merkez haline geldiğini ileri sürdü.

TÜRKİYE’Yİ ŞİKAYET ETTİ

Türkiye’nin ikili ilişkilerde gerginliği tırmandıran söylemlere sahip olduğunu savunarak görüşmede bu iddialara yer veren Miçotakis, Yunanistan’ın uluslararası hukuk ve deniz hukuku temelinde diyalogdan yana olduğunu öne sürdü.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Adam Smith’in başkanlık ettiği heyete, ABD’nin Atina Büyükelçisi George Tsunis de eşlik etti.

İlginizi Çekebilir

Fransa, 18 yaşından küçük genci IŞİD üyeliğinden tutukladı

Fransız istihbaratı, IŞİD adına saldırı planı yapmakla suçladığı 18 yaşından küçük bir Müslüman genci gözaltına …

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …