malatya da korkutan deprem yaralilar var 01
malatya da korkutan deprem yaralilar var 01

Malatya’da korkutan deprem! Yaralılar var

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 22 kişinin hafif yaralandığını açıkladı. Saha taramaları devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre; saat 20.48’de Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem oldu.
Yerin 7 kilometre altında kaydedilen sarsıntı çevre illerden de hissedildi.
Malatya Valisi Hulusi Şahin, metruk bir binanın yıkıldığını ve birkaç yaralı ihbarı olduğunu söyledi.
Bakan Yerlikaya: 22 vatandaşımız hafif yaralandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlk belirlemelere göre; 1 metruk bina yıkılmış ve 2 ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun” dedi.
Bakan Özhaseki: Hasar tespit çalışmaları sürüyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İl Müdürlüğü ekiplerinin sahada hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti ve “En büyük tesellimiz can kaybı olmaması. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun” dedi.

İlginizi Çekebilir

İmamoğlu’na metroda mesaj; “Hamas terör örgütü değildir”

İstanbul metrosunda Ekrem İmamoğlu’na Hamas göndermeli okul fişleri asıldı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan dolayısıyla …

Değişim rüzgarı onuda çarptı: Görevi bırakıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, görevini bırakacağını “Siyasetten tamamen çekilme diye bir düşüncem yok. …