koronavirus nufusa oranlandiginda dunyada en olumcul bolge avrupa 01
koronavirus nufusa oranlandiginda dunyada en olumcul bolge avrupa 01

Koronavirüs: Nüfusa oranlandığında dünyada ‘en ölümcül bölge’ Avrupa

Koronavirüsün dünya genelinde 20 milyon vakaya yaklaştığı son dönemde yapılan istatistiklere göre salgının “en ölümcül” olduğu bölge Avrupa.

Her 100 bin kişilik nüfusa oranlandığında pandemide en çok ölüm Avrupa ülkeleri San Marino, Belçika, İngiltere ve Andorra’da görüldü. Bu ülkeleri İspanya, İtalya ve İsveç gibi ülkeler takip etti.

Covid-19 sebebiyle dünya gelinde 7 Ağustos itibariyle 720 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Son dönemlere bakıldığında en çok vaka ve can kaybı Kuzey ve Güney Amerika, Hindistan, İran gibi Asya ülkeleri ile Güney Afrika’da yaşanıyor.

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıktıktan sonra koronavirüsün merkezi Avrupa’ya ve oradan da Amerika kıtasına taşınmıştı. Amerika kıtasında Covid-19 sebebiyle bugüne kadar 385 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Avrupa’da can kaybı ağustos ayı itibariyle 205 bin civarında. Asya kıtasına bakıldığında ölü sayısı 105 bini geçmiş durumda.

İlk 10’un 7’sinde Avrupa ülkeleri var

Ancak nüfusa oranlandığında koronavirüs ölümlerinin dünyada en çok görüldüğü bölgeler arasında Avrupa ilk sırada yer alıyor. Sıralamada ilk 10’un 7’sini Avrupa ülkeleri oluşturken, ilk 10’a Avrupa dışından Peru, Şili ve ABD gibi Amerika kıtası ülkeleri yer aldı.

Verilere göre San Marino’da koronavirüs sebebiyle her 100 bin kişiden 124.3 kişi hayatını kaybetti. Belçika’da bu oran 85.9, İngiltere’de 69.1 ve Andorra’da ise 67.5 olarak kayıtlara geçti.

İlginizi Çekebilir

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …