Korkak İşgalciler, Velid Dakka’nın taziye çadırına saldırdı!

İsrail hapishanelerinde 38 yıl kaldıktan sonra hayatını kaybeden Filistinli yazar Velid Dakka için kurulan taziye çadırı işgalci İsrail askerleri tarafından basıldı. 

Filistinli Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin Filistinli yazar Velid Dakka‘nın ailesi ve sevenlerinin bulunduğu taziye çadırına baskın düzenlediğini duyurdu. Açıklamada işgalci İsrail’in 40 yıldan beri Dakka’ya ve ailesine yönelik uyguladığı taciz, işkence, intikam, mahrumiyetle yetinmediği belirtilerek ölümünden sonra da Dakka’nın ailesine benzeri taciz ve saldırıları sürdürerek hegemonya kurma çabasını sürdürdüğü kaydedildi.

Filistin’deki Fetih Hareketi, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti, Ulusal Girişim Hareketi ve Filistinli Esirler Cemiyeti dün yaptığı açıklamada, 1986’dan bu yana İsrail cezaevlerinde tutulan kanser hastası 62 yaşındaki Velid Dakka’nın, Tel Aviv yakınlarındaki Assaf Harofeh Hastanesinde yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

VELİD DAKKA KİMDİR?

1961’de doğan Filistinli yazar 23 yaşındayken, 1986’da bir İsrail askerinin kaçırılması ve ölümüyle sonuçlanan operasyonun planlanmasına yardımcı olduğu iddiasıyla tutuklandı ve iki yıl sonra suçlu bulunarak hapse mahkum edildi. Hapishanedeyken siyaset biliminde yüksek lisans yapmayı başaran Dakka, hapishanede omurilik kanserine yakalandı. 62 yaşında hayatını kaybeden Dakka’nın “Zeytinyağının Sırrı” ve “Kılıçtaki Gizem” adlı kitapları Türkçeye çevrilmişti.


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın