koalisyon ve esed rejimi el bab da sivilleri hedef aldi 01
koalisyon ve esed rejimi el bab da sivilleri hedef aldi 01

Koalisyon ve Esed rejimi El-Bab’da sivilleri hedef aldı

Uluslararası koalisyona ait insansız hava araçları, muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim yerlerini hedef aldı.

Halep’in doğusundaki El-Bab kentinde bir konut binasının saldırıda isabet aldığı ve sivil kayıplara yol açtığı bildirildi.

Koalisyon insansız hava araçları tarafından düzenlenen ve sivil kayıplarla sonuçlanan konut binasını hedef alan saldırıda Amerikan AGM-179 füzesinin kalıntıları bulundu.

Amerikan AGM-179 füzesi, JAGM, AGM-114 Hellfire füzesinden türetilmiş yeni bir mühimmat ve SİHA’lar dahil pek çok hava platformundan ateşlenebiliyor.

Öte yandan Esed rejimi topcularıda sivil yerleşim yerlerini füze yağmuruna tuttu.

Yerel kaynaklar Esed Rejimi topcularının doğrudan sivilleri hedef aldığını ve saldırıda maddi hasarın yanısıra çok sayıda sivilin yaralandığını aktardı.

Yerel kaynaklar, Esad rejimi milislerinin FKH bölgesi El Bab’a roketli saldırı düzenlediğini ve çok sayıda sivil yaralandığını aktardı.
Muhaliflerin Esed rejimine yönelik gerçekleştirdiği saldırılara misilleme olarak rejimin sivilleri hedef aldığı düşünülüyor. Koailisyon saldırısı ile aynı güne denk gelmesi ve sivillerin hedef alınması ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …