kerkukte deasin kacirdigi ogretmen duzenlenen operasyonla kurtarildi 1649636018 1282
kerkukte deasin kacirdigi ogretmen duzenlenen operasyonla kurtarildi 1649636018 1282

Kerkük’te IŞİD’in kaçırdığı öğretmen kurtarıldı

Irak’ın Kerkük kentinde IŞİD mensuplarınca cumartesi günü kaçırılan öğretmenin güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldığı belirtildi.

Kerkük Polis Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, IŞİD tarafından kentin güneyindeki Reşad nahiyesine bağlı Dugışman köyünden kaçırılan öğretmenin kurtarılması için operasyon başlatıldığı aktarıldı.

Köyün çevresindeki kırsal bölgede yapılan operasyon başladıktan kısa süre sonra, kaçırılan öğretmenin kurtarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, kurtarılan öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu ve yapılan sağlık tetkikleri ve resmi işlemlerin ardından evine geri döndüğü belirtildi.

Kerkük kentinin güneyinde Reşad nahiyesine bağlı Dugışman köyü yakınındaki Haşdi Şabi (Sünni) gücüne ait bir gözlem noktasına IŞİD tarafından 9 Nisan’da saldırı düzenlenmişti. İki kişinin öldüğü ve 4 kişinin yaralandığı saldırıda  Dugışman köyünden bir öğretmen de kaçırılmıştı.

IŞİD, Haziran 2014’te Irak’ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamını, Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017’de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

IŞİD’in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları sürüyor.

İlginizi Çekebilir

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …

Erdoğan 13 yıl sonra Bağdat’ta, kritik anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Yıl Sonra Bağdat’a gitti, iki ülke arasında ‘Kalkınma Yolu Anlaşması’ imzalandı 13 …