kanada da cig dustu 3 olu 01
kanada da cig dustu 3 olu 01

Kanada’da çığ düştü: 3 ölü

Kanada’nın batısında meydana gelen çığ felaketinde üç kayakçı öldü, dört kişi de yaralandı. Kanada polisinin verdiği bilgilere göre ülkede bu sezon çığ düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

Polis, Calgary’nin yaklaşık 160 kilometre batısındaki ‘Panama Mountain Resort’ bölgesinde, çarşamba günü öğle saatlerinde meydana gelen çığ esnasında 10 kişilik bir kayakçı grubu bulunuyordu.

AFP’nin aktardığına göre yaralılar uçakla Invermere’deki bir hastaneye kaldırıldı. Kayakçıların bazılarının durumunun ciddi olduğu ancak iyileşecekleri bildirildi.

Polis, aileleri bilgilendirilinceye kadar elaketten etklenenlerin isimlerinin aklı tutulacağını duyurdu.

Bu kış, Kanada’nın en batısındaki ‘Britanya Kolumbiyası’ eyaleti, çığ ölümleri açısından en kötü kışlarından birini yaşıyor. Ölenler arasında görevde olmayan iki polis ve iki Amerikalı kardeş de bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …

İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı …