multecilerin cansiz bedenleri kiyiya vurdu 1677401890 2199
multecilerin cansiz bedenleri kiyiya vurdu 1677401890 2199

İtalyada 27 mültecinin cesedi kıyıya vurdu

Akdeniz’de kan donduran bir olay yaşandı. İtalya’nın sahil bölgesi Steccato di Cutro’da onlarca mültecinin cansız bedeni kıyıya vurmuş halde bulundu.

İtalya’nın Calabria bölgesinde bir trajedi yaşandı. İtalyan medyasında yer alan haberlerde, Crotone kenti açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı.

27 mültecinin cansız bedeninin sahil kasabası Steccato di Cutro sahillerinde bulundu. Toplam ölü sayısı ise 43.

Yapılan açıklamada, mültecileri taşıyan geminin battıktan sonra çok sayıda mültecinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yetkililer; çok sayıda kişinin cansız bedenine denizde ulaşırken, 24 mültecinin cesetlerinin kıyıda olduğunu duyurdu.

İtalyan haber ajansları, gemide yaklaşık 250 kişinin olduğunu aktardı.

İtalyan makamlar mültecilerin İran, Pakistan ve Afganistan’dan geldiğini belirtti. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de “İnsan kaçakçıları tarafından yaşamları yarım bırakılan çok sayıdaki insan için derin üzüntü duyuyorum. Sadece 20 metre uzunluğundaki tekneyi olumsuz hava koşullarında 200 kadar kişiyle denize indirmek suçtur” ifadelerini kullandı.

Meloni, ölenlerin üzerinden spekülasyon yapılmaması gerektiğini belirterek, “Hükümet, göçmen teknelerinin kalkış noktalarından hareket etmelerini, dolayısıyla bu trajedileri önlemeye kararlıdır ve menşe devletlerden en üst düzeyde işbirliği talep ederek bunu yapmaya devam edecektir” değerlendirmesini yaptı.

İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi de yaşananın büyük bir trajedi olduğunu, düzensiz göçmen teknelerinin hareket etmesini önlemeye yönelik her türlü girişime devam etmelerinin esas olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …