bati seria da iki yahudi olduruldu 02
bati seria da iki yahudi olduruldu 02

Batı Şeria’da iki Yahudi öldürüldü

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Huvara beldesinde bir araca düzenlenen silahlı saldırıda iki Yahudi’nin öldüğü bildirildi.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus kenti yakınlarındaki Huvara beldesinde bir Yahudi’nin kullandığı araca silahlı saldırı düzenlendiği aktarıldı.

Saldırganın önce araca çarptığı, ardından araçtaki sürücü ve yolcuya silahla ateş ettiği aktarıldı. Araçtaki iki Yahudi’nin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı be hastanede hayatını kaybettiği bilgisi verilen açıklamada, İsrail ordusu ve güvenlik birimlerinin Nablus’a giriş-çıkışları kapattığı ifade edildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) ise silahlı saldırıda yaralanan 20’li yaşlardaki 2 İsrail vatandaşının hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail ordusunun 11 Filistinliyi öldürdüğü Nablus baskını İsrail güçlerinin 22 Şubat’ta Nablus’a birkaç noktadan düzenlediği baskın bölgede gerilimi yeniden tırmandırmıştı.

Nablus’un tarihi Eski Şehir bölgesindeki bir evin etrafını kuşatan İsrail askerleri, baskını protesto eden Filistinlilere gerçek mermiyle müdahalede bulunmuş, biri çocuk, ikisi yaşlı olmak 11 Filistinliyi öldürmüş, 6’sı ağır 100’den fazla Filistinliyi yaralamıştı. İsrail ordusu, hakkında yakalama emri olan üç Filistinli silahlı kişiye operasyon düzenlediğini savunmuştu.

İlginizi Çekebilir

Aden Körfezi’nde İsrail gemisine saldırı

Husiler, 25 Nisan’da Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini ve İsrail’in güney kıyı şehri Eilat’taki hedefleri …

UNRWA, Cibaliye Mülteci Kampı’na yardım ulaştırdı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye …