irkci rasmus paludan kur an i kerim i yakti turkiye den jet aciklama 01
irkci rasmus paludan kur an i kerim i yakti turkiye den jet aciklama 01

İsveçli kâfir Paludan, polis eşliğinde Kur’an-ı Kerim’i yaktı

İslam düşmanı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç polisinin koruması altında Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yaktı. Paludan, Türk Büyükelçiliği önünde Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içeren bir karikatür de açtı.

İsveç’te, İslam düşmanı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, Kur’an-ı Kerim’i yakmak için Türk Büyükelçiliğinin önüne geldi.

Paludan’ın, polis koruması altında elçilik binasının önüne geldiği görüldü.

 

HZ. MUHAMMED’E HAKARET KARİKATÜRÜ

Paludan, Türk Büyükelçiliği önünde Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içeren bir karikatür de açtı.

Paludan’ın açtığı dövizde, “Muhammed duşta” ifadesinin yazdığı görüldü.

 

KUR’AN-I KERİM YAKMA EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Paludan, İsveç polisinin koruması altında Kur’an-ı Kerim’i yaktı.

İsveç makamları, “ifade özgürlüğü” bahanesine sığınarak skandala müdahale etmedi.

 

TÜRKİYE’DEN ANINDA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma eylemine izin verilmesine tepki göstererek, “Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te bugün (21 Ocak) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur. Bu aşağılık eylem aynı zamanda İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa’da ulaştığı kaygı verici seviyenin de bir başka göstergesidir. İsveç makamlarını bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İslam düşmanlığına karşı dayanışma halinde somut tedbirler almaya çağırıyoruz” denildi.

 

İSVEÇ-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ GERİLDİ

Başkent Stokholm’de terör örgütü PKK/YPG’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan eylemine sessiz kalan, ardından da Büyükelçilik önünde Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonuna izin vereceğini açıklayan İsveç hükümetinin skandal tutumları sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin iptal edildiğini duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir

Erdoğan-Heniyye görüşmesi bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor. Erdoğan bugün Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi …

MÜSİAD, İsrail’le ticaret iddialarını yalanladı: ‘Manipülasyon!’

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, kamuoyunda büyük yankı uyandıran “İsrail ile ticaret” iddiaları hakkında konuştu  MÜSİAD …