isvec turkiye nin taleplerini yerine getiremeyiz 01
isvec turkiye nin taleplerini yerine getiremeyiz 01

İsveç: Türkiye’nin taleplerini yerine getiremeyiz

Al Jazeera’da yer alan habere göre, İsveç, NATO başvurusu için Türkiye’nin taleplerini yerine getirmeyeceğini söyledi.

Başbakan Ulf Kristersson, Türkiye’nin çok şey istediğini, ancak Ankara’nın NATO üyelik hedefini onaylayacağından emin olduğunu söylüyor.
İsveç başbakanı, Türkiye’nin NATO askeri ittifakına katılma başvurusunu onaylayacağından emin olduğunu, ancak Ankara’nın destek için belirlediği tüm koşulları yerine getirmeyeceğini söyledi.
Başbakan Ulf Kristersson Pazar günü bir güvenlik konferansı sırasında yaptığı açıklamada, “Türkiye hem yapacağımızı söylediğimiz şeyleri yaptığımızı teyit ediyor, hem de onlara veremeyeceğimiz ya da vermek istemediğimiz şeyleri istediklerini söylüyorlar” dedi.
Finlandiya ve İsveç, 2022’de Ankara’nın NATO üyeliğine yönelik itirazlarının üstesinden gelmeyi amaçlayan Türkiye ile üçlü bir anlaşma imzaladı.
İki İskandinav ülkesi, Rusya’nın geçen yıl Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak Mayıs ayında askeri ittifaka katılmak için başvurdu. Ancak Türkiye, üyeliklerine yönelik itirazlarını paylaştı ve iki ülkeyi PKK mensuplarını barındırmakla suçladı.
Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak tanımlanan PKK’ya karşı mücadele için Türkiye’ye katılmak da dahil olmak üzere her iki ülke de istenen adımları atana kadar üyeliği onaylamayı reddetti.
İsveç, ülkeler arasında bir çatışma noktası olan terör örgütü PKK ile güçlü ilişkilere sahip. Türkiye teröristlerin iadesini talep ediyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …