a-ate-cezaevlerindeki-aiddetin-boyutu-01

İşte cezaevlerindeki şiddetin boyutu

İsrail Cezaevi servisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 23 yaşındaki Filistinli bir mahkumun İsrail hapishanesinde öldüğünü belirtti.

Cezaevi servisinden yapılan açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria’daki Nabluslu adamın İsrail’in kuzeyindeki Meggido hapishanesinde öldüğü belirtildi.

Tutuklunun ismi verilmeden, şahsın Haziran 2022’de tutuklandığı ve daha sonra “güvenlik suçları” nedeniyle hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Bütün olaylarda olduğu gibi ölümüyle ilgili koşullar incelenecek” denildi.

Filistin Yönetimi’nin tutuklular komisyonu bir mahkumun öldüğünü doğruladı ancak daha fazla bilgi doğrulayamadı.

Cezaevi servisi, mahkumun Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın hareketi olan El Fetih’e bağlı olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay İsrail polisi, işkence iddialarının ardından başka bir Filistinli mahkûmun ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında 19 hapishane gardiyanını sorguladığını açıklamıştı.

Resmi Filistin haber ajansı Wafa’ya göre, Batı Şeria’nın Kalkilya şehrinden 38 yaşındaki Thaer Abu Assab, Kasım ayında İsrailli hapishane gardiyanları tarafından dövüldükten sonra hayatını kaybetti.

İsrail’deki İşkenceye Karşı Kamu Komitesi, Ebu Assab’ın ölümünün “IPS’nin (İsrail Hapishane Servisi) profesyonel bir hapsetme organından intikamcı ve cezalandırıcı bir güce dönüştüğüne dair ciddi şüphe uyandırdığını” ifade etti.

Savunuculuk grubu o dönemde “Altı mahkum zaten hapishanede öldü” dedi ve “tüm istismar ve ölüm vakalarının derhal soruşturulması gerektiğini” ekledi.

İsrail hapishane servisi, Hamas’ın İsrail’in güneyine düzenlediği ölümcül saldırının topyekun savaşı tetiklediği gün olan 7 Ekim’de, Filistinli tutuklulara yeni kısıtlamalar getirdiğini duyurdu.

Yetkililer, mahkumların artık hücrelerinden çıkamayacaklarını, ziyaretlerine izin verilmeyeceğini, kantinden yiyecek almalarına izin verilmeyeceğini ve elektrik prizlerine elektrik verilmeyeceğini söyledi.

İlhak edilmiş Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki tutukluların çetelesini tutan bir savunuculuk grubu olan Filistinli Mahkumlar Kulübü’ne göre, Aralık ayı başı itibarıyla İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7.800 Filistinli tutuklu bulunuyordu.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Ağır zırhlılar eriyor: Seferberlik ile gelenlere hafif zırhlı!
Sonraki Gazze’de bu gece 56 Filistinli katledildi

Bir Cevap Yazın