İsrail, yüz tanıma teknolojisiyle Filistinlileri fişliyor!

İsrail, Filistinlileri izlemek ve takip etmek için geçen yılın sonlarından bu yana Gazze’de yüz tanıma teknolojisini yoğun bir şekilde kullanıyor.

İşgalciler, yüz tanıma teknolojisiyle Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin yüzlerini bilgileri ve rızaları olmadan toplayıp kaydediyor.

İsrail, Gazze’ye kara saldırısına başladıktan sonra, Hamas veya diğer silahlı gruplarla bağlantılı olma ihtimali olan herkesin kökünü kazımak için bu programa daha fazla yöneldi.

Bir yetkili, teknolojinin zaman zaman yanlışlıkla sivilleri, aranan Hamas üyeleri olarak işaretlediğini söyledi. Yani İsrail, yüz tanıma sistemi sayesinde masum sivilleri tutukluyor, işkence ediyor. 

Dört istihbarat görevlisi, siber istihbarat bölümü Unit 8200 de dahil olmak üzere İsrail’in askeri istihbarat birimi tarafından yürütülen yüz tanıma programının, özel bir İsrail şirketi olan Corsight’ın teknolojisine dayandığını söyledi.

Ayrıca, Corsight’ın teknolojisini desteklemek için İsrailli görevlilerin Google’ın ücretsiz fotoğraf paylaşım ve depolama hizmeti olan Google Fotoğraflar’ı kullandığını belirtti.

Program hakkında bilgisi olan üç kişi, bu teknoloji hakkında kamuoyuna konuşmaya karar verdiklerini, çünkü bu teknolojinin kullanımının ‘İsrail tarafından zaman ve kaynakların kötüye kullanılması’ olduğuna inandıklarını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

Katil İsrail, Nuseyrat Kampını kana buladı

Siyonist İsrail, Gazze’nin orta kesimindeki En-Nuseyrat Mülteci Kampı ve Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentine düzenlediği …

Netenyahu, UCM’nin tutuklama kararı için ne dedi?

Savaş suçlusu Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) kendisinin de arasında yer aldığı bazı siyasiler ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir