israil_ateskes_sirasinda_serbest_biraktigi_filistinli_sayisi_kadar_filistinliyi_tutukladi_1701242440_1171

İsrail, serbest bıraktığı kadar Filistinliyi yeniden tutukladı

İsrail-Hamas esir değişiminin ilk dört gününde İsrail 133 Filistinliyi tutuklarken 150 Filistinliyi serbest bıraktı.

İsrail, Hamas ile birlikte tutukluları serbest bırakırken, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te her gün onlarca Filistinliyi tutuklamaya devam ediyor.

İsrail ile Hamas arasında Cuma günü başlayan ve devam eden ateşkesin ilk dört gününde İsrail, 117’si çocuk ve 33’ü kadın olmak üzere 150 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.

Hamas, 51’i İsrailli ve 18’i diğer ülkelerden olmak üzere 69 esiri serbest bıraktı.

Filistinli esir derneklerine göre İsrail, aynı dört gün içinde Doğu Kudüs ve Batı Şeria’dan en az 133 Filistinliyi tutukladı.

“İşgal olduğu sürece tutuklamalar bitmeyecek. Filistinli Esirler Derneği sözcüsü Amany Sarahneh, El Cezire’ye verdiği demeçte, “İnsanların bunu anlaması gerekiyor çünkü bu, Filistinlilere karşı merkezi bir işgal politikası ve her türlü direnişi kısıtlamaktır” dedi.

Katar’ın arabuluculuğundaki ateşkes, Hamas’ın İsrail’in zulüm, abluka ve hak ihlallerine karşı sürpriz bir operasyon düzenleyerek yaklaşık 1.200 Yahudi’yi öldürdüğü 7 Ekim’den sonra İsrail’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik 51 gün süren aralıksız bombardımanının ardından gerçekleşti.

İsrail, o tarihten bu yana Gazze Şeridi’nde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 15.000’den fazla Filistinliyi acımasızca katletti.

Bir Cevap Yazın