İsrail öldü demişti, en üst rütbeli komutan rehineler arasında!

İsrail öldü demişti, en üst rütbeli komutan rehineler arasında!

Kassam Tugayları bugün yaptığı açıklamada Siyonist işgal ordusunun 7 Ekim’de öldürüldü dediği, Gazze Tugayı’nın Güney Tümeni Komutanı Asaf Hamami’nin esirler arasında olduğunu duyurdu. 

Kassam Tugayları bugün Telegram hesabı üzerinden yayınladığı ve “Ordu Komutanını Esaret Altında Terk Eden bir yönetim” başlığını koyduğu videoyla komutanı kaderine terk eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Savaş Konseyi üyesi Benny Gantz ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy’yi hedef gösterdi.

Kassam Tugayları işgal ordusu komutanlarına yönelttiği mesajında önlerindeki vaktin tükenmekte olduğunun bir kez daha altını çizdi.

İşgalciler, esaret altındaki komutanlarını kurtarmak için müzakere yapmak yerine ABD’nin ve bazı Batılı ülkelerin de desteğiyle Gazze’de katliamlar yapmayı, soykırım savaşı sürdürmeyi ve bölgede büyük bir yıkım gerçekleştirmeyi tercih etti. İşgalcilerin saldırılarında özellikle hastaneler ve bölgenin altyapı tesisleri hedef alındı.

İsrail’in yoğun bombardımanı altında rehinelerin teker teker öldüğü Gazze’de Asaf Hamami, Hamas’ın elindeki en yüksek rütbeli İsrail askeri.

İsrail ‘öldü’ demişti

İsrail ordusu 2 Aralık 2023’te “X” hesabında yaptığı paylaşımda, Gazze Tümeni Güney Tugayı komutanı Kiryat Ono’dan Albay Assaf Hamami (41 yaşında) 7 Ekim’de öldürüldü. Cenazesi Gazze Şeridi’nde tutuluyor.” Diyerek, ordu yetkililerinin, subayın ölüm haberini ailesine bildirdiği açıklamıştı.

İşgalci asker Assaf Hamami’nin görevi, Gazze Şeridi’ne komşu sınırları korumak, suikast operasyonlarını yönetmek ve Gazze Şeridi’nde keşfedilen tünelleri yok etmekti.

Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023’te “El Aksa Tufanı” saldırısında “Gazze Tümeni”nin tamamının düştüğünü müjdelemişti. 

Bir Cevap Yazın