İsrail kuzeyde yeniden açlık kartını oynuyor!

İsrail kuzeyde yeniden açlık kartını oynuyor!

Birkaç hafta önce kısıtlı da olsa bir miktar insani yardımın girişiyle nefes alan Gazze’nin kuzeyinde açlık tehdidi yeniden patlak verdi. 

İşgalciler, 11 Mayıs’tan bu yana yoğun şekilde vurduğu Cebaliye’de pazar yerini bombardımanla yerle bir etti, ayakta kalan son dükkanların da mal yokluğu sebebiyle kapanmasına sebep oldu. 

İşgal güçlerinin saldırıları sebebiyle binlerce kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı ve daha güvenli olabileceğini düşündükleri bölgelere göç etti.

Yerel kaynaklar, dükkanların ve pazar yerlerinin kapandığını, açık olan birkaç tezgahta da kalan ürünlerin astronomik rakamlara satıldığını söyledi.

Gıda yardımı olarak sadece un girişinin olduğu kuzeyde kalanlar, bir kez daha açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Kuşkusuz bu durumdan en çok etkilenenler savunmasız bebekler.  

İsrail, son haftalarda sebze, meyve, et gibi ürünlerin girişine izin vermediği için Gazzelilerin bu gıdalara erişimi imkansız hale geldi. İnsanlıktan çıkmış Siyonistler, Filistinli balıkçıların avlanmasını dahi engelliyor. 

Gazeteci Muhammed Es-Sevafiri de, açlık krizinin bölgede eskisinden daha çetin bir şekilde etkisini hissettirdiğini, işgalcilerin bölgeye sadece un girişine izin verdiğini ifade etti. 

Bir Cevap Yazın